Jurgen Klopp a avut o decizie extrem de grea de luat înaintea duelului de pe Anfield, în compania "ciocănarilor". Germanul a fost nevoit să le găsească înlocuitorii ideali lui Virgil van Dijk și Joel Matip, cei doi fundași centrali indisponibili din cauza accidentărilor. Klopp nu l-a avut la dispoziție nici pe Fabinho care, la nevoie, poate fi transformat din mijlocaș defensiv în fundaș central.
Klopp i-a avut la dispoziție pentru postul respectiv doar pe Joe Gomez, Nathaniel Phillips și Rhys Williams, niciunul trecut de 23 de ani. Gomez are o oarecare experiență în Premier League, motiv pentru care managerul german l-a trecut din start pe foaia de joc.Marea dilemă a lui Klopp era însă dacă să-l folosească pe unul dintre ceilalți doi fundași, fără experiență la prima echipă, sau să-l reprofileze pe căpitanul Henderson, din linia mediană.
În final, Klopp s-a dovedit a fi din nou foarte inspirat și a mizat pe un cuplu de fundași centrali format din Joe Gomez și Nathaniel Phillips. Phillips, în vârstă de 23 de ani, s-a aflat la prima sa apariție în Premier League. Și, contrar așteptărilor, tânărul englez a făcut un meci excepțional, fiind declarat "Omul Meciului". Jurgen Klopp s-a declarat la conferința de presă cucerit de tânărul fundaș englez.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Jurgen Klopp, cucerit total de Nathaniel Phillips

"Este un tip briliant, intelligent, are foarte multe calități. Nu este ușor de reperat, nu e Messi, e adevărat, dar cui îi pasă? În duelurile aeriene e un monstru, azi a fost incredibil. Pentru primul lui meci… cred că toți ne putem imagina cât de emoționat trebuie să fi fost, mai ales că a așteptat mult acest moment. Are o poveste nebună, în urmă cu trei ani se afla în drum spre facultate, în America.
12 echipe din Championship s-au bătut pentru el și pentru mine era clar că va ajunge la o altă echipă, dar dintr-un motiv anume nu s-a întâmplat asta și mă bucur că a ieșit așa. Este grozav! A ajutat enorm echipa. Ne-am luptat mult ca să-l transferăm. Nu a fost nevoie să-l convingem, dar a trebuit să ne luptăm. Este un talent excepțional, ale viteză, are abilități fizice, are tehnică, se descurcă minunat cu ambele picioare, este mult mai bun decât credeam eu că e, iar asta e cu adevărat impresionant", a spus Klopp după debutul lui Phillips.
În partida contra lui West Ham, Nathaniel Phillips a bifat următoarele cifre impresionante:
  • 96 de atingeri
  • 82% procentaj al paselor reușite
  • 9 degajări
  • 6 recuperări
  • 3 dueluri aeriene câștigate
  • 2 intercepții
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25