"Cormoranii", care au impresionat stagiunea trecută prin defensiva sigură, au primit pentru al doilea meci consecutiv 3 goluri pe Anfield. Dacă în ultima partidă a sezonului de pe teren propriu, cu Chelsea, nimeni nu și-a făcut vreo problemă, de data asta Alisson a fost depășit atât de ușor de fotbaliștii unei nou-prmovate, fie ei și elevii lui Marcelo Bielsa.
Inexactitățile din apărare l-au contrariat pe Steve Nicol, legenda lui Liverpool care a petrecut 13 ani pe Anfield, fiind un adevărat fundaș golgheter. Incursiunile sale în banda dreaptă au rămas celebre pentru fanii "cormoranilor", scoțianul punctâd de 37 de ori în 343 de meciuri. A câștigat cu Liverpool nu mai puțin de 4 titluri, reușind să pună umărul la câștigarea Cupei Campionilor, în sezonul 1983-1984. Acum, fostul apărător de bandă a vorbit într-un interviu ESPN despre problemele avute de formația lui Klopp.
"Liverpool a încercat să joace în partida cu Leeds cu linia de fundași foarte sus, aproape de mijlocul terenului. Când fotbaliștii nu sunt sincronizați, ai o problemă uriașă dacă evoluezi așa. Va deveni o uriașă problemă dacă nu se repară lucrurile în neregulă din apărare", a spus Nicol pentru sursa citată.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Valoarea individuală a fundașilor lui Liverpool contează prea puțin

Individual, Liverpool dispune de cei mai buni fundași din Premier League pe fiecare post: Trent Alexander Arnold - pe dreapta, Van Dijk - în centru și Andrew Robertson - în stânga.
Acest aspect nu e însă atât de important, dacă fotbaliștii nu se completează și nu evoluează astfel încât să se sprijine reciproc și micile erori inerente să nu se transforme în acțiuni periculoase pentru adversari.
"Nu mă interesează cât de bun ești ca individualitate, trebuie să te aperi ca un grup și jucătorii lui Liverpool nu au făcut asta cu Leeds. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut, cu acea apărare impenetrabilă, s-a făcut pentru că jucătorii s-au comportat ca un tot unitar. Au fost uniți, s-au dublat, au câștigat meciuri împreună. Asta e cheia, să fii alături de colegul din defensivă", a mai spus Nicol.
Liverpool și Klopp au de muncit în această săptămână enorm. Pentru că în weekend vine primul mare derby al sezonului, pe terenul lui Chelsea, formație care s-a întărit foarte mult. Confrutnarea de pe Stamford Bridge va fi duminică, de la 18:30, pe Eurosport 1.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25