Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

O legendă a lui United a dat verdictul: "La acest capitol, Liverpool o surclasează pe City!"

Cristian Mihală

Actualizat 09/11/2019 la 15:36 GMT+2

Rio Ferdinand a făcut o analiză a marelui derby de duminică, din Premier League, Liverpool - City. Fostul mare fundaș al lui United e de părere că apărarea "cormoranilor" e mult mai puternică decât a echipei lui Guardiola, lucru care va înclina decisiv balanța.

John Stones of Manchester City clears the ball as Ederson of Manchester City saves from Sadio Mane of Liverpool during the Premier League match between Manchester City and Liverpool FC at the Etihad Stadium on January 3, 2019 in Manchester, United Kingdom

Credit imagine: Getty Images

Klopp e un antrenor fericit. Nu doar că dispune de cel mai bun apărător central din lume, Virgil Van Dijk, dar îi are la dispoziție și pe doi dintre cei mai buni apărători laterali, Alexander Arnold și Robertson, care ajută enorm defensiva. De partea cealaltă, campioana Angliei nu se poate baza pe cel mai bun fundaș al său, Laporte, astfel că s-a ajuns la situația ca Fernandinho, un închizător, să fie punct fix.
În acest context, Rio Ferdinand o vede pe Liverpool cu un mare avantaj, în condițiile în care ofensivele sunt sensibil egale.
"Nu cred că diferența se va face neapărat pe faza de atac, pentru că ofensivele au valori apropiate. Mai degrabă, lucrurile se vor decide în apărare, unde Liverpool pur și simplu o surclasează pe City", a spus Ferdinand, la BBC.

Mane, jucătorul capabil să facă diferența în Liverpool - City

Pus să aleagă un singur jucător care ar putea să facă diferența în marele derby, Ferdinand nu a stat pe gânduri: l-a nominalizat pe Mane, un fotbalist pe care mulți - inclusiv Messi - îl văd printre protagoniștii la câștigarea Balonului de Aur 2019.
"Dacă aș fi din nou jucător, nu aș vrea să evoluez împotriva trioului de atac al lui Liverpool. Consider că Mane e un adevărat coșmar pentru orice fundaș", a mai spus Rio Ferdinand, înainte de a concluziona: "Cred că Liverpool e mai bună în toate compartimentele în acest moment. Mai mult, din punct de vedere mental, sunt pregătiți să domine orice adversar".
Liverpool - Manchester City se joacă duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo