Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum se va schimba regulamentul odată cu revenirea Premier League. Ce s-a decis astăzi

Vlad Dumitrescu

Actualizat 04/06/2020 la 16:16 GMT+3

Oficialii Premier League au luat decizii importante în discuțiile de astăzi privind reluarea sezonului.

Fanii din Premier League se vor putea întoarce pe arene, într-un număr redus, începând cu 17 mai

Credit imagine: Getty Images

Pentru restul sezonului 2019/2020, în Premier League vor fi permise maxim cinci schimbări în timpul unui meci iar pe bancă vor lua loc până la nouă jucători, față de șapte cum era până acum. Această informație a fost confirmată pe site-ul oficial al ligii engleze.
Premier League va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport.
Știrea inițială

Cum se va încheia sezonul dacă nu se va putea duce până la capăt?

Trebuie să fie luată o decizie privind ce se va face în cel mai rău scenariu în care sezonul nu va putea fi dus la capăt. Metoda preferată de Premier League ar fi cea a unei medii de puncte pe meci iar ultimele trei echipe vor fi retrogradate în Championship, însă nu toate cluburile sunt de acord.
Unele dintre cluburile care se opun nici nu sunt clasate între ultimele șase însă există șansa ca același principiu să fie aplicat dacă și sezonul viitor va fi afectat de un al doilea val de infecții. Anularea completă a sezonului iese din discuție. Este nevoie de o majoritate de 14 cluburi pentru a aproba orice decizie.

Unele cluburi vor să nu retrogradeze nimeni dacă sezonul nu se poate încheia

Metoda mediei de puncte pe meci ar putea fi adoptată fără probleme dacă s-ar scoate din ecuație retrogradarea. Au existat multe discuții în contradictoriu în acest sezon în ultimele luni iar unele cluburi au amenințat că vor bloca propunerile pentru reluarea sezonului dacă nu li se va face pe plac.
Ideea de a anula retrogradarea dacă sezonul se va juca pe arene neutre a fost de asemenea adusă în discuție. Președintele Football League, care organizează ligile inferioare, a declarat că se așteaptă ca trei echipe din Premier League să fie retrogradate și trei să promoveze din Championship.
În momentul actual, cu o medie de puncte pe meci calculată de Daily Mail, ar retrograda Norwich, Aston Villa și Bournemouth. Președintele lui Manchester United, Ed Woodward, a transmis cluburilor să accepte retrogradarea ca pe ceva ce nu poate fi evitat.

Ce meciuri din Premier League se vor juca pe arene neutre?

Arenele neutre au fost discutate intens. La început se credea că toate cele 92 de meciuri rămase se vor disputa pe teren neutru pentru a nu pune presiune pe poliție și a respecta normele de siguranță. Cluburile au refuzat însă categoric acea propunere, unele echipe temându-se că vor pierde avantajul meciurilor de acasă, mai ales cele implicate în lupta pentru evitarea retrogradării.
Apoi s-a luat în considerare ca doar șase meciuri să se joace pe arene neutre, cele considerate ”de mare risc”. Însă presa britanică a informat că oficialii Premier League au transmis cluburilor că speră ca nu mai mult de patru meciuri să se dispute în locații neutre.
Însă Liverpool nu știe nici acum unde va juca cu Liverpool sau unde vor primi oficiali titlul, cu mai puțin de două săptămâni înainte de revenirea campionatului.

Ce schimbări de regulament vor fi aprobate?

Conform Daily Mail, planurile privind schimbarea regulamentului nu au fost primite bine de cluburi. Au existat planuri de a crește numărul de rezerve de la trei la cinci, de a permite cluburilor să înregistreze noi jucători și de a introduce un sistem prin care vor fi plasate pe margine mai multe mingi pentru a nu folosi copii de mingi. Însă nu toate au fost primite bine de cluburi.
Multe cluburi susțin creșterea numărului de schimbări din cauza îngrijorărilor privind accidentările cauzate de un program aglomerat, Chelsea fiind cea care a propus ca numărul rezervelor de pe bancă să crească de la șapte la nouă.
Însă alte cluburi susțin că o astfel de schimbare majoră în timpul sezonului ar putea afecta integritatea competiției, cei cu loturi mai mici temându-se că vor fi dezavantajați.
Managerii care se mândresc cu pregătirea fizică a jucătorilor dar și cu munca pe care o depun aceștia se tem că vor pierde aceste avantaje. Antrenorul celor de la Brighton, Graham Potter, a declarat că se împotrivește acestui plan și a afirmat că multe cluburi din zona retrogradării sunt de acord.
Se pot pune de acord cluburile privind programul final?
Poate Premier League finaliza programul complet? Din punct de vedere logistic, este foarte complicat pentru că toate cele 92 de meciuri se vor juca la ore diferite. Se pare că Premier League dorește să ofere cluburilor o listă cu programul nefinalizată la întâlnirea de joi.
Meciurile vor fi împărție pe șase weekenduri și trei etape intermediare, partidele jucându-se marți, miercuri și joi. Va fi respectată ordinea inițială dinainte de pandemie iar cele două restanțe se vor juca pe 17 iunie.
You Say We Play
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo