Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Odegaard l-a convins pe Arteta! Arsenal va încerca în vară un transfer definitiv al norvegianului

Nicu Savin

Actualizat 16/03/2021 la 19:27 GMT+2

Martin Odegaard a impresionat în derby-ul dintre Arsenal și Tottenham, iar presa engleză notează că "tunarii" și-au fixat deja ca obiectiv păstrarea mijlocașului norvegian cel puțin pentru încă un sezon sau chiar transferul definitiv al acestuia.

Martin Odegaard

Credit imagine: Getty Images

Martin Odegaard a avut puține șanse la Real Madrid, dar odată cu ajungerea la Arsenal norvegianul pare să-și fi găsit forma recomandată de talentul său indiscutabil. În ultimele 2 meciuri, cu Olimpiacos în Europa League și cu Tottenham în Premier League, Odegaard a marcat câte un gol și a jucat ca și cum s-ar afla de o viață la Arsenal.
Prestațiile sale i-au convins deja pe Mikel Arteta și pe oficialii de pe Emirates că este un jucător care poate fi extrem de util echipei. Daily Mail scrie că păstrarea sa a devenit un obiectiv pentru gruparea londoneză. Astfel, "tunarii" vor încerca în vară fie prelungirea împrumutului de la Real Madrid și pentru sezonul viitor, fie un transfer definitiv.
Martin Odegaard

Real Madrid va renunța cu greu la Odegaard

Posibiliatatea unui transfer definitiv al lui Odegaard la Arsenal este destul de redusă. Norvegianul de 22 de ani are contract cu Realul până în 2023 și este considerat în continuare un jucător de viitor pentru gruparea de pe Bernabeu.
El a jucat foarte bine cât a fost împrumutat la Real Sociedad, dar înaintea acestui sezon Zidane a insistat să fie păstrat în lotul Realului. Totuși, antrenorul francez nu i-a oferit prea multe șanse de a juca, dar acest împrumut la Arsenal îl poate ajuta enorm, iar din vară e posibil ca madrilenii să vrea să îl aibă din nou la echipă.
Singura șansă pentru cei de la Arsenal ar fi ca ibericii să accepte vânzarea lui Odegaard pentru a-și rotunji veniturile în încercarea de a-i transfera pe Erling Haaland sau Kylian Mbappe. Totuși, madrilenii vor solicita un preț consistent, mai ales dacă evoluțiile norvegianului vor fi în continuare foarte bune și nu se știe ce posibilități financiare va avea Arsenal la dispoziție în vară, mai ales că o calificare în cupele europene în sezonul viitor e aproape imposibilă pentru echipa lui Arteta.
Totul va depinde foarte mult și de dorința jucătorului, care ar putea fi tentat să renunțe definitiv la Real Madrid, mai ales dacă va constata că climatul din Premier League i se potrivește atât de bine.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo