Mohammed bin Salman vrea neapărat să aibă un club în Premier League. În trecut, a negociat intens cu familia Glazer cumpărarea lui United, dar, după ce ofertele sale au fost refuzate, a încercat să preia o formaţie cu mai puţină istorie, Newcastle, din care să facă o forţă în Premier League. Nici discuţiile pentru preluarea "coţofenelor" nu s-au materializat, astfel că arabul a revenit la prima dragoste. Potrivit sursei citate, Mohammed bin Salman a pregătit o ofertă record, de 3,5 miliarde de lire pentru preluarea lui United (4,1 miliarde de euro).

Vânzarea lui United ar fi o super-afacere pentru familia Glazer

În 2005, familia Glazer cumpăra clubul de pe Old Trafford pentru suma de 1 miliard de euro și se părea că afacerea va deveni una extrem de profitabilă. Trei ani mai târziu, United, care domina fotbalul englez, cucerea și Liga Campionilor, astfel că businessul era unul perfect.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Doar că, odată cu retragerea lui Alex Ferguson, arhitectul revenirii lui United în prim planul fotbalului mondial, a urmat declinul. Deși s-au pompat mai mult de 700 de milioane de euro în transferuri, doar în ultimii 5 ani, United e pe buza prăpastiei. A ratat prezența în Champions League, iar sezonul în curs nu e menit să le aducă mai multe speranțe fanilor.
Deja sponsorul principal, Chevrolet, a refuzat să prelungească contractul de 450 de milioane de lire, astfel că lucrurile sunt cum nu se poate mai rele pentru familia Glazer.
În toamnă, Mohammed Bin Salman a făcut o ofertă pentru familia Glazer, după ce primele două au fost refuzate. Atunci, prințul Arabiei Saudite a oferit 3 miliarde de euro şi se părea că lucrurile vor duce la o înţelegere. Nu s-a întâmplat aşa, dar noua ofertă, de 3,5 miliarde de euro are şanse mai mari să conducă spre semnarea actelor.
Din datele obținute de jurnaliștii sursei citate, familia Glazer ar fi dispusă să vândă, pentru prețul corect. Iar Mohammed Bin Salman pare a avea resurse "nelimitate", în condițiile în care se spune că averea totală a membrilor familiei regale s-ar învârti în jurul valorii de 850 de miliarde de euro.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Who’s better | Coutinho vs Bruno Fernandes este duelul de la mijlocul terenului din Villa-United
14/01/2022 LA 05:25