Norvegianul de 22 de ani a plecat de la Real Madrid pentru a juca mai mult, în capitala Spaniei fiind ignorat de antrenorul Zinedine Zidane. Astfel, clubul spaniol a ajuns la un acord cu Arsenal pentru împrumutul său până la finalul stagiunii actuale, fără opțiune de cumpărare definitivă.

Odegaard a luat în considerare și o revenire la Real Sociedad unde a impresionat în sezonul 2019/2020 însă el a decis să meargă la Arsenal pentru a se testa în Premier League dar și după o convorbire telefonică cu Mikel Arteta.

Premier League
300 de milioane de € pentru 3 transferuri! United și-a făcut planul pentru a domina iar Europa
ACUM 2 ORE

Martin Odegaard va avea concurență pe post

Odegaard vine ca răspuns la nevoia lui Arsenal de a avea un mijlocaș cu adevărat creativ, capabil să desfacă defensivele. În mod normal, acesta ar fi fost Ozil, dar germanul nu mai fusese folosit de Arteta din martie iar Ozil a plecat ulterior la Fenerbahce.

Odegaard va avea însă concurență pe post. Emile Smith-Rowe, produs al academiei lui Arsenal, a impresionat în ultimele partide și va greu de scos din primul ”11”.

La Real Madrid, Odegaard a jucat în doar șapte partide în acest sezon după o stagiune în care a fost titular incontestabil la Real Sociedad, în 2019/2020.

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League
Haaland l-a pus pe "mod avion" pe Abramovich! Răspunsul atacantului la oferta lui Chelsea
ACUM 4 ORE
Premier League
Mohamed Salah e cel mai bine plătit jucător de la Liverpool! Egipteanul câștigă dublu față de Mane
ACUM 3 ORE