Cupa Africii pe națiuni (AFCON) a fost amânată până în 2022 ca urmare a deciziei luate de Comitetul Executiv al CAF după o întlnire online care a avut loc marți. Turneul ar fi trebuit să aibă loc de pe 9 ianuarie până pe 6 februarie 2021, în Camerun, însă pandemia de coronavirus a modificat planurile inițiale.
Corpul fotbalului continental a decis să mute competiția după ce pandemia de coronavirus a afectat serios calendarul competițional din fotbal. Campania de calificare încă nu s-a încheiat. Doar două runde din șase au fost disputate până acum. Meciurile din martie, iunie și septembrie 2020 au fost deja amânate.
Premier League
Jucătorul surpriză care l-a dat gata pe Guardiola: "E din altă lume!"
IERI LA 10:56

Fotbalul mondial, dominat de amânări

Decizia de a amâna Cupa Africii până în 2022 vine și în urma hotărârii UEFA de a muta Campionatul European în 2021, dar și decizia CONMEBOL de a amâna Cupa Americii pentru 2021 de asemenea.
În acest context, cluburile din Premier League se pot concentra exclusiv pe competițiile interne și cele din Europa. Liverpool, de altfel, a primit o veste excelentă. Cormoranii vor încerca în sezonul viitor să cucerească al 20-lea titlu al clubului și al doilea consecutiv, iar timpul câștigat în urma amânării Cupei Africii este de neprețuit.
Premier League
Îl mai poate salva Haaland pe Solskjaer?
IERI LA 08:37
Premier League
Salah, cele mai frumoase două goluri din carieră, în ultimele două partide de Premier League
IERI LA 07:15