În iarnă, după accidentarea lui Rashford, United a intrat în criză de timp pentru găsirea unui atacant. A optat pentru împrumutul lui Ighalo, fotbalist cu o vastă experienţă în Premier League. Şi oficialii de pe Old Trafford nu au dat greş: în cele 8 apariții pentru Manchester United, Ighalo a avut evoluții excelente, reușind să înscrie de 4 ori. Acum, "diavolii" au vrut un transfer definitiv, dar s-au lovit de suma foarte mare, dar şi de dorinţa vârfului de a reveni în China.
Conform The Times, Shaghai Shenhua a cerut 25 de milioane de euro pentru o mutare definitivă, sumă considerată prea mare de englezi. În plus, nici Ighalo nu voia inițial să rămână în Anglia, după ce asiaticii i-au promis un nou contract, valabil până în 2023. Conform acestuia, atacantul nigerian ar urma să câştige o sumă incredibilă: 28 de milioane de euro/an. Astfel, până la finalul angajamentului, lui Ighalo ar urma să îi intre în conturi 84 de milioane de euro. Cu 400.000 de euro/săptămână, vârful ar fi intrat între cei mai bine 5 plătiţi jucători de fotbal din lume. Doar Messi, Neymar și Cristiano Ronaldo primesc în prezent un salariu mai mare de 28 de milioane de euro/an.

Regula care a dus la prelungirea împrumutului lui Ighalo la Manchester United

Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
14/01/2022 LA 17:44
Doar că socoteala chinezilor și a jucătorului nu s-a potrivit cu noile legi date în China, ca urmare a pandemiei de coronavirus. Concret, cineva care a stat în Marea Britanie (țara cu cele mai multe decese din Europa - 38.489) nu va putea să fie primit în China mai devreme de finalul lunii octombrie. Ca atare, Ighalo își putea ajuta echipa doar în ultimele două luni din sezon (stagiunea în China va începe în iunie).
Ca atare, Shanhai Shenhua s-a văzut cumva obligată la o situație de compromis, lucru care îi convine de minune lui United, care acum are timp suficient să se organizeze pentru transferul unui atacant de cinci stele.
"Manchester United a ajuns la un acord cu Shanghai Greenland Shenhua pentru prelungirea împrumutului lui Odion Ighalo", se arată în comunicatul oficial al clubului de pe Old Trafford, care anunță prelungirea împrumutului până la perioada de mercato din ianuarie.
Premier League se va relua, în direct pe Eurosport, de pe 17 iunie. Manchester United este pe locul 5 în clasament, la doar trei puncte distanță de Chelsea, ocupanta locului 4. Chiar și așa, chiar și locul actual ocupat de "diavoli" ar putea duce în preliminariile Ligii Campionilor, dacă suspendarea dictată de UEFA lui City din cupele europene nu va fi "întoarsă" la TAS.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16
Premier League
Who’s better | Coutinho vs Bruno Fernandes este duelul de la mijlocul terenului din Villa-United
14/01/2022 LA 05:25