Patrick Vieira a fost confirmat oficial drept noul manager al lui Crystal Palace după ce francezul a negat, în glumă, zvonurile pe Twitter.
Fostul manager al lui Nice a postat un emoji cu un vultur (simbolul lui Palace) alături de culorile echipei pe contul său de Twitter pentru ca apoi să șteargă postarea.
Ulterior, jurnalistul Fabrizio Romano a scris: ”Patrick Vieira a semnat contractul cu Crystal Palace. Acordul este pe trei ani, urmează să vină și comunicarea oficială”. Vieira i-a răspuns lui Romano, spunând: ”Fără ”here we go”, n-am încredere în tine Fabrizio”.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 14 ORE
Romano a continuat apoi, insistând că a fost semnat contractul: ”Ai dreptate, Patrick... sunt bucuros oricum, așa că acum e timpul să anunț: Vieiera la Crystal Palace, here we go!”. Clubul londonez a anunțat apoi numirea pe site-ul oficial.
Crystal Palace este încântată să confirme numirea lui Patrick Vieira drept noul manager al echipei pentru următoarele trei sezoane
Președintele lui Palace, Steve Parish, a declarat: ”Sunt încântat și entuziasmat că Patrick a fost de acord să vină la Crystal Palace după perioada de succes de învățat de la City Group și experiențele acumulate la New York City și Nice”.
”Avem multe de făcut să ne pregătim în următoarele săptămâni și abia aștept să lucrez îndeaproape cu Patrick și Dougie pentru a aduce noi oameni care să ne ajute să avem un sezon de succes”, a adăugat el.

Patrick Vieira, înapoi în Premier League

Astfel, Vieira revine în Premier League din postura de antrenor, după ce a scris istorie ca jucător, în tricoul lui Arsenal, club la care a jucat între 1996 și 2005. Francezul, campion mondial și european cu Franța, și-a încheiat cariera de jucător la tot în Premier League, la Manchester City.
La clubul de pe Etihad, Vieira și-a început și cariera de antrenor, pregătind formația de U21 a "cetățenilor". Ulterior, francezul a avut o aventură de 1 an și jumătate în MLS, la New York City, după care s-a întors în Europa și a preluat-o pe Nice. În luna decembire a anului trecut, Vieira a fost demis de la gruparea franceză, unde a fost înlocuit de Adrian Ursea.
Acum, Vieira are șansa de a antrena din nou într-un campionat de top, dar misiunea sa va fi una extrem de dificilă. Crystal Palace are un lot îmbătrânit, media de vârstă a londonezilor fiind cea mai mare din Premier League în stagiunea precedentă. Astfel, principalul obiectiv în sezonul viitor al celor de la Palace va fi evitarea retrogradării.
Crystal Palace va avea un debut de sezon extrem de greu, urmând a le întâlni pe Chelsea, Tottenham și Liverpool în primele 5 etape.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53