După ce toată presa a scris ieri că venirea lui Thomas Tuchel la Chelsea este iminentă, clubul de pe Stamford Bridge a făcut în această seară anunțul oficial. Germanul a semnat un contract inițial valabil pe 18 luni și va încerca să readucă la viață o echipă intră într-un con de umbră, cu cinci înfrângeri în ultimele opt meciuri din Premier League.
Chelsea a ajuns pe locul nouă în campionatul Angliei după această serie nefastă, deși la începutul lui decembrie echipa londoneză era lider. Chiar dacă a învins-o categoric pe Luton în Cupa Angliei în weekend, rezultatul nu a fost îndeajuns pentru a-i schimba părerea patronului Roman Abramovich, cel care l-a demis ieri pe Frank Lampard, o legendă a clubului.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Lampard a fost numit principal sezonul trecut și a venit la club într-un moment dificil, în care Chelsea avea interdicție la transferuri și tocmai își pierduse cel mai valoros jucător.
Cu toate acestea, Lampard a dus echipa pe loc de Champions League și în finala Cupei Angliei folosind în mare parte tineri, produse ale academiei clubului. În acest sezon însă, Chelsea a compensat și a cheltuit peste 200 de milioane de lire pe staruri precum Timo Werner, Kai Havertz sau Ben Chilwell.
Jocul echipei a devenit însă unul din ce în ce mai slab iar înfrângerea cu 2-0 la Leicester i-a semnat sentința lui Frank Lampard.

Thomas Tuchel, relații complicate cu oamenii din conducere

Thomas Tuchel a câștigat Ligue 1 de două ori, Cupa Franței, Cupa Ligii și a ajuns în finala UEFA Champions League cu PSG. La Borussia Dortmund el a câștigat Cupa Germaniei în cei doi ani petrecuți acolo.
Cu toate acestea, de la ambele cluburi Tuchel a plecat după conflicte cu cei din conducere.
”La Dortmund a avut o medie de puncte pe meci mai bună decât Jurgen Klopp sau Lucien Favre. Știe să gestioneze foarte bine jucătorii tineri, asta a demonstrat atât la PSG cât și la Dortmund. În cele din urmă, a părăsit Borussia după un conflict cu Hans-Joachim Watzke”, a informat Mark Hlusiac de la Eurosport Germania.
De asemenea, la PSG Tuchel a fost nemulțumit de campania de transferuri condusă de directorul sportiv Leonardo și și-a exprimat nemulțumirile în mod public, ceea ce a dus într-un final la demiterea sa în decembrie.
Cu toate acestea, Tuchel este un antrenor cu pedigree, care are trofee în spate și mentalitate de învingător. Germanul este, de asemenea, la fel ca Pep Guardiola, pasionat de a încerca mereu lucruri noi, jucătorii pe poziții inedite și a demonstrat că este capabil să ajute jucătorii să evolueze și să își atingă adevăratul potențial. Aceste calități vor fi cu siguranță utile când vine vorba de nume precum Kai Havertz sau Timo Werner, fotbaliști care nu s-au ridicat deocamdată la nivelul așteptărilor pe Stamford Bridge, dar care sunt cu siguranță extrem de valoroși.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24