Internaționalul japonez va deveni oficial jucător al lui Liverpool pe 1 ianuarie după ce a ajuns la un acord și a trecut de vizita medicală în Liverpool, miercuri.
Minamino a declarat: ”A fost mereu visul meu să joc la Liverpool. Sunt fericit că mi s-a îndeplinit. Mi-am dorit mereu să joc în Premier League. Mă gândeam mereu că dacă voi progresa, aș putea ajunge în Premier League. Dar nu mă gândeam că aș ajunge la Liverpool. Abia aștept”.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 16 ORE
Minamino a jucat împotriva lui Liverpool de două ori în acest sezon în tricoul lui Salzburg, în grupele UEFA Champions League. Jucătorul de 24 de ani chiar a marcat pe Anfield în octombrie, când echipa sa a revenit extraordinar pentru a egala după ce fusese condusă cu 3-0. În final, Salah a înscris golul victoriei pentru Liverpool.
Minamino și-a ales numărul 18 la Liverpool, număr purtat la început de jucători importanți în istoria cormoranilor precum Riise sau Michael Owen.

Urmărit de Liverpool din 2013

Minamino a impresionat în ambele partide cu Liverpool din UEFA Champions League, reușind să marcheze în partida de pe Anfield. Însă pentru oficialii celor de la Liverpool, evoluția japonezului nu era o surpriză. Asta pentru că jucătorul a fost în atenția celor de la Liverpool încă din 2013, când Salzburg îl aducea pe Minamino de la Cerezo Osaka.
Edwards și echipa sa de recrutare care include un întreg departament de analiză statistică l-au analizat în mod regulat pe Minamino pentru a vedea progresul acestuia și dacă acesta poate să facă pasul către Liverpool, scrie Mirror.
https://i.eurosport.com/2019/12/12/2735170.jpg
În ultimele 2 sezoane, Minamino a avut un progres spectaculos din toate punctele de vedere. Nu doar în ceea ce privește golurile și assist-urile, ci în ceea ce privește toate aspectele jocului său precum fizicul, rezistența și realizările. Iar aceste realizări au fost confirmate și în sezonul de Europa League în care Salzburg a ajuns până în semifinale, și în actualul sezon al grupelor UEFA Champions League, dar și prin faptul că a devenit un lider al naționalei Japoniei.
Relația bună dintre Edwards și Freund le-a permis celor de la Liverpool să afle despre clauza de reziliere pe care jucătorul o are în contractul semnat în luna februarie. Iar cum aceasta este de doar 8 milioane de euro, cei de la Liverpool au decis să o activeze, luând fața altor cluburi interesate precum Manchester United, AC Milan sau Borussia Monchengladbach.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 18 ORE
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
14/01/2022 LA 15:25