Legendara arenă din Manchester este descrisă de corespondentul The Guardian, Jamie Jackson.
Stadionul este depășit. Când a plouat torențial sezonul trecut, ploaia și-a făcut loc prin tavanul din tribuna Sir Bobby Charlton. Scaunele sunt înghesuite iar wi-fi-ul merge prost. Lojele par să fie antice iar barul învechit. Un stadion care a găzduit Campionatul Mondial din 1966 și partide de la Euro 1996 nu a mai organizat un meci important de la finala Champions League din 2003.
Pentru United, care a decăzut semnificativ de la retragerea lui Sir Alex Ferguson, stadionul este un simbol al lipsei de progres. Old Trafford nu arată ca un stadion modern, din secolul 21, la fel ca Emirates (Arsenal) sau noul Wembley. Pare cu ani lumină în urmă față de Tottenham Hotspur Stadium, deschis în 2019.
Premier League
"Fără supărare, dar United și Real Madrid nu se compară!" Sfatul lui Van Dijk pentru Gakpo
ACUM 2 ORE
De când a preluat familia Glazer clubul în 2005, nu a existat nicio modernizare a stadionului – mărirea capacității care a avut loc în 2006 fiind demarată înainte ca patronii americani să cumpere clubul.
La fel ca Man United, stadionul obișnuia să fie standardul când vine vorba de arene moderne. După cum scrie Simon Inglis, într-o carte despre stadioanele din Marea Britanie: ”Clubul era lider pe piață. În anii 1960, au fost primii care au introdus lojele, care au construit tribune moderne. Au fost primii, de fapt, care au avut un plan semnificativ pentru dezvoltarea unei arene”.
https://i.eurosport.com/2019/12/13/2735581.jpg
”În anii 90, este o listă lungă, dar te poți gândi la megastore – magazinul uriaș dedicat fanilor. Au făcut un hotel în 1995. Au construit muzeul în 1998. Au organizat tururi ale stadionului. Au introdus un post de radio, un post tv. Manchester United era clubul care dădea tonul”, continuă Inglis.
Iată ce are de spus despre situația de pe Old Trafford, Dave Pennington, vicepreședintele asociației suporterilor lui Manchester United: ”Suporterii nu au încredere că patronii vor să facă investiții pe termen lung. Nu a existat nicio lucrare masivă la stadion de când a avut loc expansiunea în 2006. Investițiile ulterioare au fost limitate. Old Trafford este în continuare cel mai mare stadion din Premier League – dar este departe de a fi cel mai bun – facilitățile sunt limitate și depășite”.
Recent, Ed Woordward, președintele lui Man United, a anunțat că vor începe lucrări la Old Trafford, care vor avea ca obiectiv modernizarea arenei și în același timp păstrarea elementelor care fac stadionul să fie atât de special. Rămâne de văzut dacă și cum va fi schimbat Old Trafford.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, în război cu fanii Portugaliei! 70% dintre suporteri au votat împotriva starului lusitan
ACUM 21 ORE
La Liga
Atletico i-a decis viitorul lui Joao Felix! Primul club interesat de transfer și cât vor madrilenii
02/12/2022 LA 16:21