Open Arms este un ONG care salvează migranții care sunt nevoiți să ajungă în Europa prin mijloace ilegale și automat periculoase, fugind de război, sărăcie și persecuție în țările natale. Adesea, ei călătoresc pe bărci nesigure și supraaglomerate care se scufundă.
”Prima persoană care a fost interesată de munca noastră și a colaborat cu noi a fost Xavi Hernandez. După aceea a venit și Guardiola. Și Carles Puyol ne susține. FC Barcelona a semnat un acord pentru a finanța un program cu noi. Dacă Pep nu ar fi purtat acest hanorac, nu ați vorbit cu mine”, a declarat fondatorul Open Arms, Oscar Camps, pentru The Athletic.
Open Arms a organizat misiuni care au salvat peste 61.000 de persoane în ultimii cinci ani.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 17 ORE
”Pep vrea să meargă cu noi într-o misiune. Marc Gasol, starul din NBA, a fost deja cu noi într-o misiune de salvare pe mare. Marc a devenit un voluntar. Pep vrea și el să ajute. Ne-a văzut ambarcațiunile și suntem constant în contact”, a adăugat Camps.
”Munca pe care o fac cei de la Open Arms este extraordinară pentru că protejează cei mai vulnerabili oameni din societate. Mulți dintre cei care caută refugiu de la război, sărăcie și persecuție continuă să fie în situații inimaginabil de dificile, sunt bolnavi, sunt separați de familie și în multe cazuri își pierd și viața”, a declarat Guardiola.
Open Arms protejează acești oameni nevoiași, atât în situații de urgență când sunt pe mare dar și în educarea și susținerea lor ulterioară. Vreau să fac tot posibilul ca munca lor să continue

Open Arms în vestiarul lui Manchester City

”Am fost invitați în vestiar, unde am oferit un discurs și o prezentare în fața jucătorilor lui City. Le-am arătat jucătorilor un videoclip cu o misiune de salvare pe mare. Mulți erau în lacrimi”, a povestit Camps.
”Mulți dintre jucători au decis apoi să doneze. Sunt alți jucători de la Barcelona și din campionatul Italiei care au donat și ei. Unii nu vor să li se facă publice numele, pentru că poate le este afectată imaginea”, a precizat el.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
ACUM 19 ORE
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
IERI LA 15:24