Canalele noastre de socializare vor fi lăsate în tăcere de vineri, ora 15:00, până luni la miezul nopții, deoarece ne alăturăm celor care au decis să ia poziție împotriva urii pe platformele de socializare.
Organele de conducere, echipele și jucătorii fotbalului englez au anunțat inițial măsura de a boicota conturile de Twitter, Instagram și Facebook, pentru ca aceste platforme să abordeze mai bine abuzurile rasiste, cu care mulți jucători profesioniști se confruntă aproape zilnic.
Fostul star al lui Arsenalul, Thierry Henry, anunțase în martie că va părăsi rețelele de socializare, deoarece "volumul de rasism, agresiune și torturi psihice rezultate pentru multe persoane este prea toxic pentru a fi ignorat".
Premier League
Mane, spre Bayern, Liverpool i-a găsit deja super-înlocuitor! Planul genial al lui Klopp
ACUM 12 ORE
Henry a mai spus că va rămâne în afara rețelelor de socializare "până când oamenii de la putere vor reuși să-și regleze platformele cu aceeași vigoare și ferocitate cu care o fac în prezent atunci când sunt încălcate drepturile de autor".
De asemenea, UEFA a anunțat că se alătură boicotului pe rețelele sociale, semn că mișcarea se răspândește în toată Europa.
Duminica trecută, FA, Premier League, EFL, Superliga feminină, PFA, LMA, PGMOL, Kick It Out și diverse alte organisme au anunțat un front comun în fotbal pentru organizarea boicotului.
"Ca și colectiv, recunoaștem amploarea și valoarea considerabilă a rețelelor sociale pentru sportul nostru. Conectivitatea și accesul suporterilor care se află în centrul fotbalului rămân vitale. Cu toate acestea, boicotul arată că fotbalul englez se reunește pentru a sublinia că aceste companii de social media trebuie să facă mai mult pentru a eradica ura online, subliniind în același timp importanța educării oamenilor în lupta în curs împotriva discriminării.
Boicotarea acțiunilor izolate din fotbal nu va eradica flagelul abuzului discriminatoriu online, dar va demonstra că jocul este dispus să ia măsuri voluntare și proactive în această luptă continuă", se arată în declarația celor care au inițiat acest boicot.
În această săptămână, impulsul boicotului a crescut, mișcarea răspândindu-se în tot sportul. LTA, Premiership Rugby, BCE și British Cycling s-au alăturat inițiativei venite din lumea fotbalului.
Eurosport UK este alături de alți radiodifuzori și de părțile interesate din sport în luarea unei poziții împotriva urii online. Ne alăturăm boicotului în solidaritate cu cei afectați și în speranța că schimbarea va veni rapid.
"Eurosport se va alătura FA, Premier League, EFL, PFA, LMA, PGMOL, Kick It Out, Women in Football, FSA și colegilor de difuzare în boicotul rețelelor sociale de vineri, 30 aprilie, ora 15:00, până luni, 3 Mai, ora 23:59, ca răspuns la abuzul continuu și susținut discriminatoriu primit online de jucători și de mulți alți oameni conectați la fotbal. Acest boicot a primit sprijin din partea comunității sportive, inclusiv de la LTA, Premiership Rugby, British Cycling și BCE, și nu vom posta conținut sportiv pe platformele noastre sociale în perioada amintită.", se specifică în comunicatul Eurosport UK.
Premier League
Sadio Mane, adio Liverpool! Lovitură de teatru: curtat de Real și PSG, senegalezul a ales alt gigant
ACUM 18 ORE
Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
25/05/2022 LA 10:38