Opt meciuri de urmărit în etapa a doua din Premier League

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/09/2020 la 13:31 GMT+3

A doua etapă din Premier League va începe sâmbătă iar Eurosport vă aduce cele mai interesante partide.

Frank Lampard și Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Everton - West Brom (sâmbătă 14:30 Eurosport 1)

Fanii lui Everton își aduc aminte cu siguranță de o anumită vizită a lui West Brom din februarie 2016. Atunci echipa antrenată de Tony Pulis a reușit să câștige cu 1-0 deși au avut doar 24% din posesie și au primit 33 de șuturi și 14 cornere. Singurul șut pe poartă a fost transformat în gol. Mai Tony Pulis de atât nu poate să fie un meci de fotbal. De această dată, Everton vine din cu totul altă poziție și după meciul excelent făcut cu Tottenham, cu siguranță că echipa de pe Goodison Park vrea să arate că poate câștiga fără probleme și meciurile cu echipele mai mici, cele care vor închide toate culoarele și vor spera la un contraatac eficient. Cu alte cuvinte, Everton speră ca istoria să nu se repete.

Leeds - Fulham (sâmbătă 17:00 Eurosport 1)

Leeds a cucerit după o singură etapă inimile fanilor din Premier League. Cu un joc absolut spectaculos pe Anfield, în care pressingul și pasele excelente ale lui Philips au pus în mare dificultate campioana, echipa lui Marcelo Bielsa a demonstrat că nu este o nou promovată obișnuită. Totuși, nimeni nu se așteaptă ca punctele să fie făcute cu echipele de tipul lui Liverpool iar felul în care elevii lui Bielsa vor reacționa la un meci pe care sunt așteptați să-l câștige clar, jucând acasă și cu Fulham, va fi interesant de analizat. Acestea sunt partidele care îi vor asigura lui Leeds siguranța în Premier League. Acestea sunt meciurile care trebuie câștigate fără emoții pentru un parcurs bun.

Manchester United - Crystal Palace (sâmbătă 19:30 Eurosport 1)

Marea întrebare înaintea debutului de sezon pentru Manchester United este: va juca Donn van de Beek? Și dacă va juca, unde? Olandezul este deocamdată singurul transfer al diavolilor ceea ce a provocat mai multe discuții printre fanii lui United. Având în vedere acest lucru, așteptările sunt mari. Însă dacă Solskjaer va alege să-l introducă pe teren, s-ar putea să aibă o alegere grea de făcut. Van de Beek se simte cel mai bine în rolul de număr 10, acolo unde creativitatea sa poate să producă cele mai multe ocazii. De asemenea, el vine foarte bine și în careu, la finalizare. Acea poziție a fost acontată de Bruno Fernandes astfel că Ole are o dilemă.

Arsenal - West Ham (sâmbătă 22:00 Eurosport 1)

Pierre-Emerick Aubameyang a semnat prelungirea contractului cu Arsenal iar o veste mai bună ca asta nu putea să existe pentru fanii tunari. Dacă adăugăm aici și evoluțiile excelente pentru noile achiziții Willian și Gabriel din prima etapă, Arsenal are destule motive să creadă că o va învinge fără probleme pe West Ham, o echipă care a fost surclasată destul de clar în prima etapă de Newcastle. La West Ham problemele nu se termină niciodată iar un meci pe Emirates are șanse mici să ajute situația clubului.

Newcastle - Brighton (duminică 16:00 Eurosport 1)

Newcastle a început excelent noul sezon cu o victorie clară la West Ham în care Callum Wilson, noua achiziție, a marcat. Meciul cu Brighton va fi însă total diferit pentru că stilul de joc al echipei lui Graham Potter este fix opusul a ceea ce practică West Ham. Dacă e să privim și la un meci extrem de bun făcut de Brighton cu Chelsea în prima rundă, putem să spunem că o victorie a lui Brighton pe St. James Park nu ar surprinde pe nimeni.

Chelsea - Liverpool (duminică 18:30 Eurosport 1)

Frank Lampard nu a avut prea mult timp de încălzire cu noile achiziții că primul mare test al sezonului este deja aici. Chelsea o primește duminică pe Liverpool iar echipa de pe Stamford Bridge va dori cu siguranță să arate că este capabilă măcar să participe la lupta pentru titlu din acest sezon. De aceea, ne putem aștepta ca Loftus-Cheek să nu mai facă parte din primul ”11” în timp ce Kai Havertz și Timo Werner ar putea pune mari probleme unei defensive a lui Liverpool care nu a strălucit neapărat în meciul cu Leeds. Klopp va avea nevoie Trent Alexander-Arnold să-și revină rapid după un meci șters din prima rundă.

Leicester - Burnley (duminică 21:00 Eurosport 1)

Leicester a învins cu 3-0 la nou promovata West Brom în prima etapă dar echipa lui Brendan Rodgers a marcat două din acele goluri din penalty și nu a strălucit neapărat. Rodgers va aștepta cu siguranță mai multe de la Harvey Barnes, unul dintre cei mai promițători jucători englezi însă cel care a ratat trei ocazii importante cu WBA. Dacă Barnes vrea să facă pasul următor, el trebuie să lucreze la finalizare iar meciul de acasă cu Burnley este ocazia perfectă - lui Leicester nu i-ar strica cu siguranță să aibă mai mulți jucători capabili oricând să marcheze.

Wolves - Manchester City (luni 22:15 Eurosport 1)

Manchester City debutează așadar în noul sezon. Cu Ferran Torres și Nathaniel Ake. Dar fără Lionel Messi. Chiar și așa, echipa lui Guardiola ar trebui să se impună la Wolves, o deplasare mereu dificilă, dacă dorește să înceapă în forță noul sezon pentru a avea un moral excelent în fața lui Liverpool. Va fi greu pentru că Wolves este fix genul de echipă construită să joace cu echipele mari, cărora le-a făcut mereu probleme - City știe cel mai bine. Sezonul trecut Wolves i-a învins tur-retur, înscriind 5 goluri în două meciuri.
picture

Premier League, programul etapei a doua

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo