După părerea fostului Balon de Aur din 2001, Ian Rush, Robbie Fowler, Kenny Dalglish, Luis Suarez și Fernando Torres întregesc această listă selectă, datorită talentului lor formidabil.
Firmino, considerat preferatul lui Jurgen Klopp la Liverpool, nu a fost inclus pe lista lui Michael Owen, deși a avut o contribuție uriașă pe Anfield. În cele 5 sezoane petrecute alături de "cormorani", Firmino a înscris 77 de goluri, a oferit 59 de assist-uri și a pus umărul la cucerirea celor 3 trofee din sezonul precedent: Champions League, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor. De asemenea, internaționalul sud-american a contribuit semnificativ și la performanța din actuala stagiune de Premier League, pe care Liverpool se află foarte aproape s-o câștige.
Fost jucător la Liverpool timp de 7 sezoane, Owen a oferit argumente pentru cele 5 nume alese, într-un interviu oferit pentru Savage Social. Englezul a recunoscut că Rush, Fowler și Dalglish l-au inspirat la începutul carierei sale, în timp ce Suarez și Torres au atins apogeul carierei datorită aportului lui Steven Gerrard în cadrul echipei.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Ian Rush, deținătorul tuturor recordurilor, a fost un jucător extrem de rapid, care trimitea șuturi extraordinare. Reușea să înscrie cu stângul, cu dreptul și cu capul. Era un fotbalist briliant într-o echipă fantastică. Sincer să fiu, m-a chinuit în copilărie când eram fan Everton. Lucrurile s-au schimbat când am început să cresc. Îl urmăream la antrenamente și îl admiram enorm. Am ajuns la Liverpool exact după ce a plecat el.
Cu riscul să omit alți atacanți uriași, o să-l nominalizez pe Robbie Fowler pentru că îmi tot vine în minte. Am jucat alături de el foarte mult timp la Liverpool și la naționala Angliei. La fel ca și Rush, era un finalizator excepțional. Reușea să înscrie cu capul, deși nu era foarte înalt. În plus, avea o tehnică foarte bună. Lovea mingea cu multă forță și cu o precizie incredibilă. De asemenea, se mișca foarte bine în teren, deși nu era foarte rapid.

Owen: "Dalglish m-a lăsat fără cuvinte"

Bineînțeles, o să spun Kenny Dalglish, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria lui Liverpool. Chiar dacă nu am jucat în aceeași perioadă, am urmărit videoclipuri cu el din timpul meciurilor și am rămas fără cuvinte. Era de-a dreptul extraordinar.
Luis Suarez a jucat doar 3 ani pe Anfield, dar trebuie să recunosc că era fenomenal. Cu siguranță, se afla la apogeul carierei sale în perioada petrecută la Liverpool. A jucat alături de fotbaliști minunați, iar aici trebuie să-l evidențiez pe Steven Gerrard. El a avut o relație excelentă cu mulți atacanți de-a lungul timpului. Eu și Steve am ajuns la academia lui Liverpool pe când aveam 11 ani. Pur și simplu înțelegea atacanții și știa cum să scoată ce e mai bun din jocul lor. Suarez a profitat de acest lucru și a avut evoluții incredibile.
Să nu-l uităm nici pe Fernando Torres. Într-adevăr, a plecat la Chelsea, ceea ce n-a fost tocmai ok. Totuși, acolo n-a jucat la capacitate maximă, cum a făcut-o pe Anfield, alături de Gerrard. A avut prestații impresionante, iar Liverpool a fost norocoasă să-l aibă pe teren.

Owen, câștigătorul Balonului de Aur din 2001

Crescut la academia lui Liverpool, Michael Owen a evoluat pentru "cormorani" în perioada 1997-2004, reușind să înscrie 158 de goluri și să câștige 6 trofee, printre care o Cupă UEFA. La finalul anului 2001, Owen a primit Balonul de Aur și a intrat în istorie drept unul dintre cei mai mari atacanți din istoria lui Liverpool.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52