Kabak, care are doar 20 de ani, a crescut în academia de la Galatasaray și a debutat la prima echipă la doar 18 ani. Doar un an mai târziu, în 2019, el era deja transferat în ianuarie la Stuttgart. A fost numit apoi cel mai bun tânăr jucător din Bundesliga, deși a jucat doar jumătate de sezon.
Prestațiile sale excelente i-au adus un nou transfer, de această dată la Schalke, la doar șase luni de la sosirea la Stuttgart. Pe Veltins Arena, s-a dezvoltat extraordinar și a defenit unul dintre cei mai buni fundași centrlai din Europa, fiind poreclit de scouteri drept ”Zidul Turc”, conform lui James Pearce, de la The Athletic.
Kabak a fost aruncat în luptă de cei de la Schalke din cauza accidentărilor și a ajus să fie titular în 21 de partide în Bundesliga, intrând ca rezervă în încă cinci. Internaționalul turc a marcat cu capul la primul său meci ca titular pentru Schalke și a încheiat primul său sezon cu trei goluri marcate.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
”Aș putea spune că lovesc bine cu capul, pentru că am marcat de multe ori așa când eram la Galatasaray. Am un fizic bun și sunt rapid”, a declarat Kabak pentru site-ul oficial al Bundesligii anul trecut.
Kabak, care este și un bun pasator, are și mentalitatea potrivită. Antrenorii și foștii săi colegi au remarcat cum el este mereu doritor să învețe ceva nou și să înțeleagă în profunzime jocul. Exact genul de calități pe care scouterii le caută la tinerele talente.

Eurosport Germania despre Ozan Kabak

Tobias Hlusiak de la Eurosport Germania l-a numit pe Kabak drept un fundaș ”calm” și a adăugat că deși este încă ”necopt”, are mult talent.
”Poate mă arunc, dar îl pot compara cu un tânăr Mats Hummels, având în vedere talentul lui și abilitatea de a marca din lovituri libere. Vorbesc de anul 2009, când Mats era încă tânăr...”, a afirmat Hlusiak.

Idolul lui Ozan Kabak este Virgil van Dijk

Ozan Kabak a spus-o clar - el consideră că Virgil van Dijk este idolul său, declarând pentru site-ul Bundesligii
Țelul meu este să devin un fundaș de top în doi, trei ani, la fel ca Virgil van Dijk. El este idolul meu, chiar îmi place de el. Îmi place stilul lui, așa că pot spune că el este idolul meu din fotbal
În decembrie 2018, Virgil van Dijk i-a trimis lui Kabak tricoul său semnat iar gestul l-a emoționat pe tânărul turc.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52