Ajuns la 32 de ani, mijlocaşul lui Arsenal pare decis să plece de la club în iarnă, chiar dacă e greu de crezut că îşi va găsi un angajament pe măsura celui actual. Pe Emirates, germanul câştigă 350.000 lire/săptămână (18,2 milioane de lire/an).
Ozil n-a mai jucat pentru Arsenal de dinainte de pandemie şi nu a fost inclus de Arteta pe lista de Premier League pentru sezonul în curs. Mijlocaşul nu se va mai crampona de contractul actual, anunţă mirror.co.uk şi va accepta să părăsească campionatul Angliei, în iarnă. Sursa citată notează că în prezent neamţul are trei oferte: de la PSG, din Spania şi din MLS. Cea mai tentantă din punct de vedere financiar e cea din SUA, dar nici francezii nu îi oferă un salariu tocmai mic. Trupa lui Mbappe şi Neymar are marele atu că îi va permite să rămână la un nivel ridicat şi să demonstreze că nu e un fotbalist terminat, aşa cum e văzut de mulţi specialişti din Premier League.
Evident, mutarea se va realiza gratis, Arsenal dorind să scape de salariul uriaş al unui jucător care nu intră deloc în planurile staffului tehnic.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42

Ozil, insuficient de complet pentru echipele mari

În fotbalul modern, jucătorii ca Ozil nu mai sunt la mare căutare, cel puțin atunci când vine vorba de echipele mari, care au obiective îndrăznețe, crede Brendan Rodgers, antrenorul lui Leicester.
Fiecare din cei 11 fotbaliști trimiși în teren de antrenor trebuie să funcționeze ca un întreg și e nevoie ca ei să ajute echipa în egală măsură pe ambele faze. Pentru a-și susține punctul de vedere, tehnicianul lui Leicester le-a dat exemplu pe Bayern și Liverpool, ultimele două câștigătoare de Champions League.
"Trebuie să fii capabil să faci și "munca murdară", indiferent de poziția pe care o ai pe teren. Suntem la cel mai înalt nivel și nu ne permitem să avem jucători care fac foarte bine doar o singură fază. Uitați-vă la Bayern Munchen, care e poate cel mai bun club din lume, a câștigat Champions League. Luați-i pe Serge Gnabry și Thomas Muller, de exemplu. Voi ați văzut cât de mult muncesc defensiv, cât de rapid se retrag, cât de mult ajută apărarea? La Liverpool, la fel. Firmino și Mane aleargă enorm, recuperează, creează spații, fac o muncă incredibilă și fără minge. E ok să ai jucători talentați în lot, dar la cel mai înalt nivel, în echipele mari, e nevoie de fotbaliști care să să fie compleți", a spus de curând tehnicianul lui Leicester.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21
Premier League
Scandal uriaș la Arsenal, după eșecul cu Newcastle! Unul dintre lideri și-a făcut praf coechipierii
17/05/2022 LA 08:03