Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pact istoric pregătit de cluburile mari: adio transferuri! Anunțul făcut de englezi

Sebastian Ujica

Publicat 15/04/2020 la 08:14 GMT+3

Daily Mail anunță că șefii cluburilor de top din Anglia vor discuta un pact în urma căruia să nu transfere jucători între ele.

Premier League va reveni la Eurosport pe 17 iunie

Credit imagine: Getty Images

Cluburile de top din Premier League și Championship sunt în discuții pentru semnarea unui pact istoric care să nu le permită să transfere jucători între ele în cazul în care reducerile salarile pe durata pandemiei va aduce o revoltă a fotbaliștilor.
Englezii de la Daily Mail scriu că oficialii mai multor cluburi simt că un astfel de pact este necesar pentru a-i împiedica pe jucători să amenințe cu plecarea. În Premier League și Championship continuă discuțiile pentru a reduce salariile jucătorilor pe durata crizei de coronavirus.

Pact istoric

Cluburile discută intern pentru amânarea plății unei părți din salarii. Cei de la Southampton au fost primii care au ajuns la un acord cu fotbaliștii pentru această măsură. Însă ceea ce va urma în continuare reprezintă un mare semn de întrebare în condițiile în care perioada fără fotbal le afectează serios din punct de vedere financiar pe formațiile engleze.
Federația și cluburile speră ca jucătorii să poată reveni la antrenamente la jumătatea lunii mai, însă dacă acest lucru nu se va întâmpla, cluburile vor fi nevoite să ia măsuri. Și cum toate cluburile sunt în aceeași situație în care nu au venituri în această perioadă, se dorește stoparea unei revolte a jucătorilor. Un patron din Championship a explicat pentru Daily Mail, sub protecția anonimatului.
Am putea să ajungem în situația în care cluburile sunt nevoite să încalce contractele semnate iar jucătorii să spună: în regulă, o să plec în altă parte dacă nu mă plătești. Pentru a opri acest lucru să se întâmple, au existat deja discuții pentru a vedea dacă formațiile din Premier League și Championship să semneze un pact care să spună că nimeni nu va profita de o astfel de criză pentru a lua jucători de la alte echipe. Momentan, sunt discuții, însă se poate întâmpla dacă situația devine mai gravă
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo