Fereastra de mercato din ianuarie s-a încheiat azi-noapte la ora 1, iar concluzia este una singură: cluburile au ezitat să cheltuiască sume mari din cauza situației financiare generată de pandemia de coronavirus. Cluburile din Premier League au fost dintre cele mai prudente în această fereastră de transferuri, înregistrând cele mai mici taxe de transfer plătite în ultimul deceniu.
Cluburile engleze din Premier League au cheltuit împreună un total de 61,2 milioane de lire sterline pe transferuri în fereastra de mercato din iarnă, ceea ce reprezintă mai puțin de o treime din cele 218,3 milioane de lire sterline pe care le-au cheltuit în același moment anul trecut și cel mai puțin în ultimul deceniu.

Cluburile din Premier League, prudente în fereastra de transferuri din iarnă

Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Ultimul record "negativ" înregistrat de cluburile din cel mai frumos campionat al lumii se consemna în ianuarie 2021, atunci când echipele cheltuiau un total de 86,7 milioane de lire sterline pe jucători. Cluburile din Premier League au încasat, de asemenea, taxe de transfer de 24,4 milioane de lire sterline. Cheltuielile totale din Premier League pentru sezonul 2020/21 ajung astfel la 1,26 miliarde de lire sterline.
https://i.eurosport.com/2021/02/02/2983767.png
De altfel, aceasta este cea mai scăzută sumă din sezonul 2015/16, atunci când s-au cheltuit în total 1,137 de miliarde de lire sterline în schimbul jucătorilor noi. Cu siguranță nu este o surpriză faptul că forțele din Premier League au fost mult mai prudente privind cheltuielile lor în această perioadă. Incertitudinea privind bugetele pentru sezoanele viitoare este în continuare foarte mare, mai ales în Marea Britanie, acolo unde contextul pandemic este de-a dreptul critic.
Doar șase cluburi din Premier League și-au permis în această fereastră de transferuri să facă diferite mutări, majoritatea dintre ele din cauza accidentărilor, așa cum este cazul campioanei Liverpool. West Ham United este în fruntea listei, cu 20 de milioane de lire sterline cheltuite pentru a-l aduce pe Said Benrahma.
Manchester United e pe locul 2. Diavolii au cheltuit 18,2 milioane de lire sterline pe Amad Diallo. Între timp, Aston Villa a cheltuit 16 milioane de lire sterline pe Morgan Sanson, Brighton a cheltuit 4,5 milioane de lire sterline pe Moises Caicedo, Liverpool a cheltuit 2,0 milioane de lire sterline pe Ben Davies, iar Arsenal a cheltuit 540.000 de lire sterline pe Omar Rekik.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11