Costel Pantilimon a fost inclus de publicația britanică The Sun printre cei mai slabi jucători care au devenit campioni în Premier League. Portarul român, în prezent fără echipă, a evoluat la Manchester City în perioada 2011-2014 și a reușit să câștige trofeul suprem din Anglia în sezonul 2013/2014.
Fostul goalkeeper al lui Poli Timișoara s-a obișnuit cu statutul de rezervă a lui Joe Hart, reușind să bifeze, per total, 29 de apariții între buturile "cetățenilor". În stagiunea 2013/2014, în care City a devenit campioană, fostul internațional român a jucat în 7 partide.
După 3 ani petrecuți la formația din Manchester, goalkeeper-ul de 34 de ani a fost cedat gratuit la Sunderland. Ulterior, Pantilimon a mai apărat în Anglia la Watford și Nottingham Forest.
Premier League
Pep Guardiola i-a găsit înlocuitor lui Fernandinho în Premier League! Pe cine a pus ochii spaniolul
ACUM 16 ORE
https://i.eurosport.com/2013/10/30/1117903.jpg

Costel Pantilimon, inclus în cel mai slab prim 11 al jucătorilor care au câștigat titlul în Premier League

Recent, The Sun a realizat cel mai slab prim 11 al jucătorilor care au câștigat titlul în Premier League. Jurnaliștii englezi l-au trecut în poartă pe Pantilimon, căruia i-au făcut și o scurtă descriere:
"Costel Pantilimon a avut înălțimea de partea sa, dar nu multe alte lucruri. Măsurând 2,03 metri, portarul român ar fi trebuit să fie o figură impunătoare între buturi.
Goalkeeper-ul cu predispoziție la comiterea gafelor a bifat 7 apariții în sezonul 2013/2014, ca înlocuitor al lui Joe Hart. Ulterior, Pantilimon a ajuns la Nottingham Forest, după perioade fără succes la Sunderland și Watford.", a notat The Sun.
În echipa respectivă, realizată de jurnaliștii englezi, se mai află jucători precum Bosingwa, Cuadrado și Gibson.
Primul 11 realizat de The Sun:
  • Pantilimon - Bosingwa (Chelsea), Cygan (Arsenal), Stepanovs (Arsenal), Buttner (Manchester United) - Cuadrado (Chelsea), Gibson (Manchester United), Rodwell (Manchester City), Zhirkov (Chelsea) - Kezman (Chelsea), Aliadiere (Arsenal)
De-a lungul carierei, Pantilimon a mai evoluat și la Deportivo La Coruna și Omonia Nikosia, înainte să ajungă la Denizlispor. Portarul român s-a despărțit de formația turcă în luna martie, iar de atunci se află liber de contract.
Costel Pantilimon a adunat 27 de selecții la naționala României, fiind convocat în premieră de Victor Pițurcă, în 2008.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Liverpool intră în cursa pentru jucătorul dorit de Chelsea și Barca! Suma de transfer: 20 mil. euro
IERI LA 07:39
Premier League
Agentul lui Klopp a vorbit despre viitorul germanului! Declarația nu lasă loc de interpretări
IERI LA 07:00