Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pasalic, transferat definitiv de la Chelsea pentru 15 milioane de euro

Cristian Mihală

Actualizat 17/02/2020 la 13:15 GMT+2

Chelsea a acceptat să îl cedeze definitiv pe Mario Pasalic la Atalanta, pentru 15 milioane de euro. Croatul nu a apucat să debuteze pentru "albsaștri", fiind împrumutat în ultimele două sezoane în Serie A.

Pasalic - Atalanta-Roma - Serie A 2019/2020 - Imago pub not in UK

Credit imagine: Imago

Adus în 2014 pe Stamford Bridge de la Hajduk Split, pentru 5 milioane de euro, croatul ajuns între timp la 25 de ani nu a apucat să debuteze pentru formația din Premier League.
Rând pe rând a fost împrumutat la Elche, Monaco, Milan, Spartak Moscova, pentru ca din 2018 să evolueze la Atalanta. La formația lui Gasperini a devenit un titular incontestabil, iar forma sa deosebită i-a permis echipei din Bergamo să obțină o calificare istorică în grupele Champions League.
Cu 10 goluri în 55 de meciuri pentru Atalanta, lui Pasalic îi expiră în vară împrumutul. Doar că italienii au dorit cu orice preț să îl țină, astfel că i-au făcut o ofertă tentantă lui Chelsea: 15 milioane de euro. Potrivit The Guardian, Lampard a fost chestionat cu privire la oportunitatea de a-l vinde pe croat, iar tehnicianul și-a dat acordul, considerând că are destui mijlocași de valoare în lot. În plus, formația de pe Stamford Bridge a rezolvat deja transferul lui Hakim Ziyech, de la Ajax, pentru 40 de milioane de euro, astfel că lui Pasalic i-ar fi fost greu să își găsească un loc la Chelsea.
Pasalic a marcat golul decisiv al Atalantei în victoria din acest weekend, 2-1 cu Roma, lucru care a consolidat poziția ocupată în campionat: locul 4, cu 6 puncte peste formația de pe Olimpico. Croatul a ajuns în acest sezon de Serie A la 5 goluri, reușind să trimită și 4 pase decisive pentru colegii săi. Cifrele sale nu sunt neapărat impresionante, dar trebuie avut în vedere faptul că Gasperini îl distribuie de multe ori și în rolul de închizător.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo