Fostul fundaș francez a petrecut timp de opt sezoane pe Old Trafford, evoluând în 379 de partide în toate competițiile pentru ”diavolii roșii”, câștigând cinci titluri de campion al Premier League și un trofeu UEFA Champions League. Cu toate acestea, Evra consideră că cele două sezoane petrecute la Juventus Torino au fost cele mai extenuante din întreaga sa carieră.
Am câștigat foarte multe trofee alături de Manchester United, și nu sunt speriat să afirm faptul că m-am simțit ca în vacanță pe Old Trafford, comparativ cu perioada petrecută la Juventus.
Felul în care lucrau în cadrul metodelor de antrenament, chiar și cu două zile înainte de meci, în camera de hotel... ne antrenam în mod intens chiar și în ziua meciului.
The Emirates FA Cup
Gerrard, săgeți aruncate către fanii lui United! Nu fost impresionat de atmosfera de pe Old Trafford
11/01/2022 LA 14:50
Din punct de vedere mental, acesta este motivul pentru care sunt mândru de faptul că am evoluat pentru Juventus. A fost una dintre cele mai dificile provocări ale vieții mele și aveai doar o zi liberă pe lună.
Ei controlează totul, te forțează să mănânci în cadrul clubului și am avut de învățat foarte multe de la acest club, chiar și din punct de vedere tactic.
Juventus a fost cea mai mare provocare a carierei mele și sunt mândru că am petrecut acei doi ani și jumătate alături de ei.
Nu mi-a plăcut foarte mult stilul de viață din Torino, deoarece îmi place să mă controlez singur, dar modul în care clubul alege să își modeleze jucătorii este foarte important pentru jucătorii tineri.
Juventus are acest ADN al muncii din greu, chiar am văzut câțiva jucători cum vomitau în timpul antrenamentelor și au reușit să ducă, la bun sfârșit, sesiunile de antrenament.
Îmi aduc aminte că mi se cerea să alerg cel puțin 12 kilometri pe meci. Câteodată, simțeam că nu are niciun sens, pentru că întotdeauna eram în posesia balonului, în special împotriva echipelor mai slab cotate.
În anumite partide alergam 9 kilometri, 10 kilometri, iar două zile mai târziu, la antrenament, trebuia să completezi cei 12 kilometri, așa că trebuiam să alerg doi sau trei kilometri suplimentari.
Antrenamentele erau mult mai intense decât partidele în sine. Anumiți oameni afirmă că este mai ușor să joci în Italia, dar aceștia nu ar fi în stare nici măcar să se antreneze în ritmul de acolo. A fost un șoc uriaș pentru mine să experimentez asemenea detalii neștiute în rândul oamenilor simpli sau a celor ce susțin clubul Juventus.
Retras din activitate în vara acestui an, Patrice Evra a mai evoluat în cariera sa pentru echipe precum Marsala, Monza, Nice, Olympique Marseille și West Ham United.
Premier League este transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
Manchester United a refuzat prima ofertă pentru Martial! Ce i-a nemulțumit de pe englezi
28/12/2021 LA 18:56
Premier League
Limbajul corpului l-a trădat! De ce nu a mai titularizat Rangnick una dintre vedetele de la United
28/12/2021 LA 14:31