Când ne uităm la Premier League, de obicei stăm cu ochii fixați pe cluburi din vârful clasamentului. Manchester City, Liverpool și Tottenham sunt doar câțiva dintre coloșii fotbalului englezesc la care ne uităm cu drag, fie la TV, fie pe Instagram sau Twitter.
Însă, în campionatul Angliei există și alte echipe, unele mai micuțe și fără pretenții pentru prima jumătate a clasamentului. Una dintre acestea se numește Norwich City, alintată cu denumirea de ”canari”, datorităextinderii acestei specii de papagali în Norwich, Norfolk, în secolul al 16-lea. Norwich este clubul cu cel mai vechi cântec fredonat de suporteri pe stadion. On the ball, City” (La minge, City) a fost cântat pentru prima oară în anul 1890 de fanii canarilor” și poate fi auzit pe stadion și în zilele noastre.

Canarii au reușit promovarea după 3 ani în Championship!

Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
ACUM 6 ORE
Norwich a revenit în această vară în Premier League, după ce a terminat pe prima poziție în Championship, cu un total de 94 de puncte și 93 de goluri marcate. Clubul antrenat de Daniel Farke va juca din nou în elita fotbalului din Anglia, după trei sezoane petrecute în eșalonul secund.

Daniel Farke, antrenorul lui Norwich City

Credit imagine: PA Sport

Norwich a început deja festivalul englezesc, chiar pe Anfield, împotriva deținătoarei Ligii Campionilor. Scorul final a fost unul destul de greu de digerat pentru canari” (4-1), dar formația nou-promovatăa arătat un fotbal de calitate pe tot parcursul meciului, în care a pus presiune în mod constant la poarta lui Liverpool. Este însăfoarte devreme săne dăm seama dacăNorwich va reuși săse mențină în linia întâi a fotbalului britanic, mai ales căvorbim de un campionat unde absolut orice este posibil.

Cine sunt oamenii de la conducerea lui Norwich?

Să vorbim puțin și despre cei care se aflăla conducerea clubului fondat în 1902. Este vorba despre doamna Delia Smith (78 ani) și domnul Michael Wynn-Jones (78 ani), acționarii majoritari ai lui Norwich. Cuplul Smith-Jones se aflăla cârma lui Norwich din 1997, iar în acest moment deține 53% din acțiuni. Când nu se aflăla meciurile lui Norwich, Delia Smith este prezentatoare TV la show-uri culinare, în timp ce Michael Jones este scriitor și editor pentru mai multe ziare din Anglia. Povestea spune că în 1969, Delia a primit postul de scriitoare-culinarăpentru revista "Daily Mirror", al cărei editor era chiar Michael, cu care mai târziu s-a căsătorit.
La început, cei doi erau suporteri-abonați la meciurile "canarilor”. Într-un moment dificil al clubului, Delia și Michael s-au hotărât să devină ceva mai mult decât simpli fani, așa căs-au mobilizat și au devenit eroii” lui Norwich. Conform ziarului "The Daily Telegraph", de-a lungul timpului, Delia Smith și Michael Wynn-Jones au investit aproximativ 23 de milioane de lire din propriile buzunare, o sumă vitală pentru clubul de pe Carrow Road.

Delia Smith și Michael Wynn-Jones, patronii lui Norwich

Credit imagine: PA Photos

Delia Smith și Michael Jones și-au dedicat o mare parte a vieții în readucerea lui Norwich în fruntea fotbalului din Anglia, iar anul acesta munca și dedicarea și-au spus clar și răspicat cuvântul. Rămâne doar de văzut dacă micuța echipă va putea face față presiunii cluburilor de elită din Premier League.

La pauza unui meci, Delia Smith a avut un mesaj special pentru fanii lui Norwich

Un moment istoric pe care fanii fotbalului din Anglia cu siguranță nu l-au uitat este cel de la pauza meciului Norwich - Manchester City din 2005. Partida de pe Carrow Road era una esențială pentru evitarea retrogradării, iar jocul canarilor” nu era unul strălucit. Așa că, înainte de startul reprizei secunde, Delia s-a ridicat din tribuna oficială și a luat microfonul crainicului, strigând din toți rărunchii către suporterii lui Norwich: “Am un mesaj pentru cei mai frumoși suporteri din lume! Avem nevoie de al 12-lea jucător! Vreau să vă aud! Unde sunteți? Avem nevoie de voi!” În ciuda discursului spontan și pasional al doamnei Smith, canarii” au pierdut meciul, însă au rămas cu gustul plăcut al cuvintelor ieșite parcă din gura unei mame.
Poate că cei doi acționari nu aveau cea mai mare pregătire și experiență în afaceri, dar cu siguranță au în continuare intenții bune și o inimămare. Altfel, nu ne putem explica de ce în 2008, cuplul îndrăgostit de Norwich a refuzat oferta miliardarului Peter Cullum de a investi 20 de milioane de lire în club, cu condiția ca Delia și Michael să-și retragă acțiunile. Mai târziu, Delia Smith a spus că “ea și soțul său ar fi foarte bucuroși să rămână alături de club ca acționari majoritari, indiferent de alte oferte primite.”
În timpul meciului de pe Anfield din prima etapă, camerele i-au surprins pe cei doi acționari în tribune, zâmbind unul lângă celălalt. Scorul nu era favorabil pentru Norwich, dar oamenii aflați parcăde o viațăla conducerea clubului nu au ezitat să demonstreze încăo datăcădacăești alături de oamenii potriviți și faci ceea ce îți place, nici nu mai contează cum se termină un meci. Pânăla urmă, scorul este doar un număr, iar pasiunea lor pentru fotbal este mai mult de atât. Este un sentiment ce nu poate fi măsurat, cumpărat sau uitat.
"Canarii” se află pe mâini bune, așa că pot zbura liniștiți prin cotloanele fotbalului din Premier League.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 8 ORE
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06