Este fără doar și poate un record de neimaginat. Cum ar putea fi posibil așa ceva? Într-un sezon de neuitat, Paul Moulden a înscris 289 de goluri în 40 de meciuri – în medie 7.2 goluri pe meci – un record care în prezent i-ar neliniști foarte tare pe scouteri. Unchiul lui Paul era de părere că prestațiile fantastice ale nepotului lui merită ceva mai mult decât menționări onorifice, așa că le-a scris celor de la Cartea Recordurilor, care au fost de acord că Paul merită să primească mai multă atenție.
https://i.eurosport.com/2019/12/18/2738972.jpg
Un record pe care nici măcar Lionel Messi nu l-ar putea înregistra merită fără îndoială o atenție sporită. Cetățenii au pus imediat ochii pe puștiu care juca la echipa U15 a lui Bolton. Doi ani mai târziu, Moulden a semnat primul lui contract în cadrul programului pentru tineri de la City. A demonstrat rapid de ce-i în stare, iar pe 7 septembrie 1984 a ajuns la prima echipă a lui Manchester City de la echipa U18 a Cetățenilor. Moulden a petrecut la City cinci ani, până în 1989, atunci când s-a transferat la Bournemouth pentru 200,000 de euro. Pe 1 iulie 1996, Paul Moulden a decis să pună capăt carierei lui în fotbal de la Rochdale, echipă care evoluează acum în liga secundă din Anglia.
Premier League
Premier League a anunțat datele de disputare a 5 restanțe! Când va avea loc derby-ul Arsenal - City
28/11/2022 LA 18:52

Paul Moulden, chinuit de accidentări

Englezul născut la Farnworth a reprezentat un element prolific pentru echipa Cetățenilor, a înscris adesea în Cupa Angliei pentru a le oferi Cetățenilor parcursuri excepționale. În 1986, Moulden a înscris nouă goluri pe parcursul competiției (Cupa Angliei la juniori) pentru a ridica alături de Cetățeni primul lor astfel de trofeu în istoria clubului de 35 de ani.
Pentru fanii lui City, Moulden reprezenta un răspuns în ceea ce însemna o echipă de seniori destul de îmbătrânită. Moulden a jucat în acel sezon (1985/86) un singur meci, pierdut în fața celor de la Watford cu 1-0. Când antrenorul s-a schimbat, Moulden a primit mai multe șanse la seniori și a înscris patru goluri în patru meciuri înainte de a se allege cu o accidentare.
https://i.eurosport.com/2019/12/18/2738971.jpg
Moulden a terminat acel sezon cu cinci goluri din 16 apariții înainte de a-și rupe piciorul la un antrenament, iar acea accidentare l-a ținut departe de teren pentru aproape tot sezonul 1987/88. În următorul an, antrenorul Mel Machin le-a oferit suporterilor ce au vrut și l-a trimis în teren pe Moulden tot mai des. El nu a dezamăgit nici de data aceasta și a înscris 17 goluri în 35 de apariții, iar City promova din nou în prima ligă engleză.
În total, Paul Moulden a suferit patru accidentări grave de picior și a avut și alte accidentări. În orice caz, englezul născut la Farnworth a reprezentat pentru multă vreme o soluție reală pentru Cetățeni. 289 de goluri într-un sezon, atenția primită în Cartea Recordurilor, sunt câteva confirmăti că Moulden are locul lui în istoria lui Manchester City.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33