Este fără doar și poate un record de neimaginat. Cum ar putea fi posibil așa ceva? Într-un sezon de neuitat, Paul Moulden a înscris 289 de goluri în 40 de meciuri – în medie 7.2 goluri pe meci – un record care în prezent i-ar neliniști foarte tare pe scouteri. Unchiul lui Paul era de părere că prestațiile fantastice ale nepotului lui merită ceva mai mult decât menționări onorifice, așa că le-a scris celor de la Cartea Recordurilor, care au fost de acord că Paul merită să primească mai multă atenție.
https://i.eurosport.com/2019/12/18/2738972.jpg
Un record pe care nici măcar Lionel Messi nu l-ar putea înregistra merită fără îndoială o atenție sporită. Cetățenii au pus imediat ochii pe puștiu care juca la echipa U15 a lui Bolton. Doi ani mai târziu, Moulden a semnat primul lui contract în cadrul programului pentru tineri de la City. A demonstrat rapid de ce-i în stare, iar pe 7 septembrie 1984 a ajuns la prima echipă a lui Manchester City de la echipa U18 a Cetățenilor. Moulden a petrecut la City cinci ani, până în 1989, atunci când s-a transferat la Bournemouth pentru 200,000 de euro. Pe 1 iulie 1996, Paul Moulden a decis să pună capăt carierei lui în fotbal de la Rochdale, echipă care evoluează acum în liga secundă din Anglia.
Bundesliga
Motivul pentru care Haaland este reticent cu privire la transferul la Real! Ce variante îi surâd
ACUM 8 ORE

Paul Moulden, chinuit de accidentări

Englezul născut la Farnworth a reprezentat un element prolific pentru echipa Cetățenilor, a înscris adesea în Cupa Angliei pentru a le oferi Cetățenilor parcursuri excepționale. În 1986, Moulden a înscris nouă goluri pe parcursul competiției (Cupa Angliei la juniori) pentru a ridica alături de Cetățeni primul lor astfel de trofeu în istoria clubului de 35 de ani.
Pentru fanii lui City, Moulden reprezenta un răspuns în ceea ce însemna o echipă de seniori destul de îmbătrânită. Moulden a jucat în acel sezon (1985/86) un singur meci, pierdut în fața celor de la Watford cu 1-0. Când antrenorul s-a schimbat, Moulden a primit mai multe șanse la seniori și a înscris patru goluri în patru meciuri înainte de a se allege cu o accidentare.
https://i.eurosport.com/2019/12/18/2738971.jpg
Moulden a terminat acel sezon cu cinci goluri din 16 apariții înainte de a-și rupe piciorul la un antrenament, iar acea accidentare l-a ținut departe de teren pentru aproape tot sezonul 1987/88. În următorul an, antrenorul Mel Machin le-a oferit suporterilor ce au vrut și l-a trimis în teren pe Moulden tot mai des. El nu a dezamăgit nici de data aceasta și a înscris 17 goluri în 35 de apariții, iar City promova din nou în prima ligă engleză.
În total, Paul Moulden a suferit patru accidentări grave de picior și a avut și alte accidentări. În orice caz, englezul născut la Farnworth a reprezentat pentru multă vreme o soluție reală pentru Cetățeni. 289 de goluri într-un sezon, atenția primită în Cartea Recordurilor, sunt câteva confirmăti că Moulden are locul lui în istoria lui Manchester City.
Fotbal
Van der Vaart îl distruge pe Messi: "Ție nu îți e rușine!?". Cadrul incredibil surprins în City-PSG
IERI LA 09:26
Liga Campionilor UEFA
PSG e "casa groazei". Statistica rușinii: niciodată în istorie nu s-a mai întâmplat ceva similar
IERI LA 09:03