Scholes și Vieira s-au întâlnit în foarte multe derby-uri Manchester United vs Arsenal, la sfârșitul anilor '90 și începutul anilor 2000. Amândoi evoluau pe postul de mijlocaș central, motiv pentru contactele dintre ei erau la ordinea zilei. Chiar dacă Vieira, mijlocașul defensiv al lui Arsenal, avea propria sa luptă cu Roy Keane, căpitanul "diavolilor roșii", asta nu înseamnă că era "prieten" cu ceilalți adversari.
În cadrul podcastului "A Goal in One", Paul Scholes a mărturisit că Vieira i-a dat mari bătăi de cap în meciurile directe. Mai mult, fostul mijlocaș de pe Old Trafford consideră că francezul poate primi titlul pentru cel mai ciudat adversar pe care l-a întâlnit de-a lungul celor 18 ani petrecuți în Premier League.
Nu am fost un fotbalist care a excelat din punct de vedere al forței și al vitezei. Eram preocupat să pasez și, de obicei, adversarii erau mult mai puternici decât mine. În schimb, eu reușeam să îi scot din joc prin pase. Cu toate acestea, în fața lui Vieira am întâmpinat probleme. Era foarte înalt și avea picioarele lungi. Când credeai că vei intra în posesia mingii, venea el și ți-o ridica peste cap. A fost un jucător briliant, care nu făcea numai faza defensivă. Era extrem de energic și reușea să înscrie goluri și să ofere pase decisive. Când mă mai întreabă oamenii, le spun că Vieira a fost cel mai ciudat fotbalist împotriva căruia am jucat. | Paul Scholes
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
ACUM 12 ORE

Carierele impresionante ale lui Scholes și Vieira

Patrick Vieira a evoluat pentru Arsenal în perioada 1996-2005, fiind considerat unul dintre cei mai buni jucători din istoria clubului londonez. Campion mondial cu Franța în 1998, mijlocașul și-a trecut în palmares 3 titluri de campion în Premier League, în tricoul "tunarilor": 1998, 2002 și 2004. Ultimul a fost câștigat în sezonul "Invincibililor", când trupa lui Arsene Wenger a încheiat campionatul fără să piardă vreun meci.
De cealaltă parte, Paul Scholes se poate lăuda cu 11 titluri cucerite în Premier League. Mijlocașul a petrecut întreaga sa carieră la Manchester United, pentru care a bifat 709 apariții și a înscris 152 de goluri. Scholes a câștigat și două trofee UEFA Champions League în tricoul "diavolilor roșii", în 1999 și 2008.
https://i.eurosport.com/2020/05/31/2826448.jpg
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11