Fără să joace, Manchester City a devenit pentru a 7-a oară în istorie campioana Angliei, ca urmare a înfrângerii celor de la Manchester United în fața lui Leicester.
Evident, principalul artizan al acestui succes este Pep Guardiola, care a reușit să transforme incredibil o echipă care începuse foarte slab sezonul.

Pep Guardiola, reacție de mare antrenor după câștigarea unui nou titlu cu City

Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18
Contactat de jurnaliștii englezi pentru a oferi primele reacții despre marea performanță a echipei sale, Guardiola a avut un discurs echilibrat, lăudându-și jucătorii dar și întreaga armată de oameni care lucrează la clubul de pe Etihad.
"A fost un sezon deosebit și un titlu câștigatincredibil. Acesta a fost cel mai greu. Ne vom aminti întotdeauna acest sezon pentru modul în care am câștigat. Sunt atât de mândru că sunt managerul acestui club și al acestui grup de jucători.
Ei sunt cu adevărat speciali. Să parcurgem acest sezon - cu toate restricțiile și dificultățile cu care ne-am confruntat - și să arătăm consecvența pe care o avem este ceva remarcabil. Jucătorii au fost neobosiți. În fiecare zi, ei au fost acolo, luptând pentru succes, încercând întotdeauna să fie mai buni. Au fost atât de rezistenți.
Acest lucru este valabil în egală măsură pentru fiecare membru al personalului nostru din culise, care a lucrat neobosit pentru a se asigura că jucătorii noștri sunt complet pregătiți pentru a face față provocărilor neașteptate și rutinelor noi de-a lungul unui an atât de turbulent. Fără a uita, bineînțeles, tot personalul din organizația noastră, care lucrează pentru ca acest club să aibă succes.
Fie că s-au aflat în birourile de la City Football Academy, fie că au lucrat de acasă, eforturile fiecărui angajat în astfel de circumstanțe dificile au contribuit la această realizare. Sper să putem sărbători cu fanii cât de curând.", a declarat Guardiola, citat de manchestereveningnews.com.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22