Campioana ultimilor 2 ani din Premier League, Manchester City, a avut un start de sezon ratat în campionat, cu 2 înfrângeri în primele 9 etape. Victoria din ultima etapă din deplasarea de la Londra cu Crystal Palace a ajutat-o să recupereze 2 puncte față de Liverpool, în condițiile în care rivala din campionat a făcut 1-1 pe terenul lui Manchester United.
Gabriel Jesus și David Silva au marcat cele două goluri pentru City, cea care putea să primească și un penalty în repriza a doua după o cădere a lui De Bruyne în careu, însă a avut și emoții la 2 momente în care Ederson a intervenit salvator. Guardiola l-a lăudat după pe meci pe Jesus, aflat la a 50-a reușită în tricoul lui City după transferul de la Palmeiras din 2017 pentru 30 de milioane de euro.
"Jesus va avea o carieră lungă și cu mentalitatea lui mereu va avea succes. Este flămând, va deveni un atacant important în lume și suntem norocoși să-l avem. Gabriel a fost mereu bine de la început. Din păcate, a avut două accidentări rele. Sezonul trecut a fost dificil pentru el, după Campionatul Mondial nu i-a fost ușor, dar e puternic. Este numărul 9 al Braziliei. Clubul a adus un tânăr incredibil pentru un preț incredibil. Unul dintre cele mai bune transferuri. Să fii în competiție cu Sergio (Aguero) este cel mai dificil lucru. Sergio e o legendă, un jucător uriaș. Însă Gabriel e atât de calm. Este un luptător, acceptă deciziile și se antrenează de fiecare dată ca un animal, dar e încă tânăr și poate progresa" a spus Guardiola, citat de Sky Sport.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22

Miza pe UEFA Champions League

Guardiola a vorbit și despre problemele de la echipă, chiar și după o victorie cu 2-0 pe un teren dificil, cel al lui Palace.
Ratăm multe șanse în ultima treime și trebuie să fim mult mai eficienți. Când oamenii spun că UEFA Champions League este ținta, încă nu suntem pregătiți.
Creăm multe ocazii și nu primim goluri, dar încă putem progresa. Suntem o echipă care a creat mult în ultimele două sezoane. Nu trebuie să ne îndoim de asta, dar trebuie să continuăm și să lucrăm la asta" a spus Guardiola.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50