Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răspunsul acid al lui Guardiola pentru Mourinho, Klopp și ceilalți care au contestat decizia TAS

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/07/2020 la 18:09 GMT+3

Pep Guardiola le-a oferit o replică acidă celor care au considerat că decizia TAS de a anula interdicția primită de Manchester City, din partea UEFA, a fost eronată. Printre cei care au comentat pe marginea deciziei se numără Jurgen Klopp și Jose Mourinho, rivalii lui Guardiola din Premier League.

Pep Guardiola, managerul lui Manchester City

Credit imagine: Perform

Manchester City va putea juca în UEFA Champions League în următorii doi ani după ce apelul echipei lui Pep Guardiola a fost acceptat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). TAS a decis să păstreze amenda pentru City, pe care a redus-o însă la 10 milioane de euro.
În luna iunie, 8 cluburi din Premier League s-au opus apelului făcut de Manchester City la TAS pentru a întoarce decizia UEFA. În același timp, președintele La Liga, Javier Tebas, s-a declarat nemulțumit de modul în care s-au desfășurat lucrurile în cazul respectiv.
La ultima conferință de presă, Pep Guardiola a oferit o replică fermă pentru discuțiile generate de decizia TAS:
"Ieri a fost o zi bună pentru fotbal. Am jucat după aceleași reguli ca toată lumea. Dacă le-am fi încălcat cu adevărat, atunci am fi primit interdicția respectivă. Cât timp trebuie să mai vorbească lumea despre noi? Mi-aș dori să se încheie aceste discuții. Sau să vină să vorbim față în față. Le-am fi strâns mâinile dacă pierdeam. Dar ei au pierdut în afara terenului. Acum trebuie să intre pe teren și să încerce să ne învingă.
Nu încercați să ne bârfiți. Nu avem nevoie ca 7 sau 8 cluburi să ne spună ce trebuie să facem. Reputația noastră a fost grav afectată, dar acum le-am demonstrat că n-au avut dreptate. Oamenii trebuie să accepte asta. Noi ar trebui să fim cei care se plâng, dar nu facem asta.
Știu că nu este deloc confortabil pentru cluburile de elită precum Liverpool, Manchester United și Arsenal ca noi să fim acolo (n.r. - în cursa pentru Champions League). Dar, în același timp, trebuie să înțeleagă că merităm acest lucru. Jose Mourinho și ceilalți manageri ar trebui să știe că am fost afectați și merităm niște scuze.
Dacă am fi greșit, am fi acceptat decizia TAS. Nu mă aștept ca Liverpool, Tottenham, Arsenal, Chelsea sau Wolves să ne apere. Putem să ne apărăm și singuri pentru că știm că am procedat corect. Asta au hotărât și cei 3 judecători. În schimb, unii oameni au aruncat minciuni, spunând că am trișat. Suntem extrem de fericiți că putem apăra ceea ce am realizat pe teren.", a declarat Pep Guardiola.

Ce au spus Jurgen Klopp și Jose Mourinho, după decizia TAS

Decizia TAS a atras numeroase reacții din partea oamenilor din Premier League. Klopp și Mourinho sunt doar doi dintre cei care consideră că decizia TAS n-a fost corectă, din punct de vedere al respectării Fair Play-ului financiar.
"Sunt bucuros, dar nu cred că a fost o zi bună pentru fotbal ieri. Pentru că Fair Play-ul Financiar este o idee bună. Protejează echipele, protejează competiția. Asta era ideea la început, ca nimeni să nu cheltuie în plus. Cluburile să se asigure că banii pe care îi cheltuie au sursele potrivite. Sper ca Fair Play-ul Financiar să se aplice în continuare.", a spus Jurgen Klopp.
"Dacă Manchester City nu este vinovată, pedepsirea cu amenda de câteva milioane este diszgrațioasă. Dacă nu ești vinovat, nu ești pedepsit deloc. În schimb, dacă ești vinovat, ar trebui să fii interzis (în cupele europene). În oricare dintre cazuri, decizia este un dezastru. Eu nu spun că oamenii de la Manchester City sunt vinovați. Spun doar că dacă ești nevinovat nu trebuie să plătești. Nici măcar o liră.", a declarat Jose Mourinho.

Investigația UEFA împotriva lui Manchester City

Investigația începută de UEFA în primăvara lui 2019 se axează pe faptul că multe din contractele de sponsorizare declarate de către Manchester City au fost supraevaluate sau semnate cu companii terțe, afiliate familiei Mansour, astfel fiind încălcate reglementările FFP. Perioada în care au fost depistate nereguli este 2012 – 2016.
În mai 2014, clubul Manchester City a ajuns la o înțelegere cu UEFA, ca urmare a unei investigații similare. Clubul a fost obligat să plătească suma de 60 milioane euro (redusă eventual la 20 milioane) și să modifice numărul jucătorilor declarați pe lista Champions League de la 25 la 21. Atunci se părea că aceasta este ultima sancțiune care va fi impusă clubului englez de UEFA.
În toamna anului 2018, ziarul german Der Spiegel publică o serie amplă de articole, bazate pe informațiile și documentele obținute de Football Leaks, în care sunt specificate multiple scheme frauduloase folosite de Manchester City.
Clubul ar fi falsificat contractul de sponsorizare cu Etihad, aceștia plătind doar 10 milioane de euro din totalul de 70, restul sumei fiind acoperit de compania Abu Dhabi United Group, firmă care aparține Șeicului Mansour.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo