Manchester City a șchiopătat serios la începutul acestui sezon și se credea că șansele la titlu în Premier League sunt nule. Cu toate astea, spre finalul anului trecut s-a produs un declic, așa cum spunea Guardiola cu ceva timp în urmă.
E posibil ca la acea descătușare a echipei de pe Etihad să fi contribuit serios o convorbire telefonică între Pep Guardiola și Arrigo Sacchi. Antrenorul italian va împlini mâine 75 de ani și a oferit un aplu interviu pentru Gazzetta dello Sport în care a făcut o radiografie a fotbalului actual și în care a recunoscut printre altele că antrenorul lui City l-a sunat în noiembrie, când lucrurile nu mergeau deloc bine pentru actualul lider din Premier League.
"Bayern joacă bine! Și Manchester City, de când au început să facă pressing din nou. Guardiola m-a sunat în noiembrie, în cel mai critic moment. I-am spus:"Nu mai faci pressing". Pep îmbunătățește ligile în care antrenează, pentru că transmite cunoștințe și curaj. Așa cum a făcut-o și Milanul meu.", a spus Sacchi.
Premier League
Guardiola se alătură contestatarilor Super Ligii Europei: "Nu este sport dacă nu contează că pierzi"
ACUM O ZI
Arrigo Sacchi este unul dintre cei mai apreciați antrenori din istoria fotbalului. Italianul a fost creatorul marelui Milanu de la sfârșitul anilor '80 și începutul anilor '90, care a cucerit de 2 ori consecutiv Cupa Campionilor Europeni. Sacchi a plecat în 1991 de la Milan și a preluat naționala Italiei, pe care a condus-o până în finala Campionatului Mondial din 1994.

Pep Guardiola, în cărți pentru o performanță istorică

Odată intrată în formă, Manchester City nu a mai putut fi oprită și este în cărți pentru o performanță istorică. Echipa lui Guardiola este ca și campioană în Premier League și este deja calificată în finala Cupei Ligii Angliei. De asemenea, "cetățenii" sunt în semifinalele Cupei Angliei și continuă să spere și la trofeul Champions League, unde vor o întâlni pe Dortmund în sferturile de finală.
Evident, mai e mult până departe, dar dacă City va câștiga toate competițiile din acest sezon va deveni prima echipă din istorie care a reușit acest lucru. Pep Guardiola a reușit să câștige toate trofeele puse în joc într-un sezon cu Barcelona, dar în Spania nu există Cupa Ligii, astfel că la City ar fi ceva în plus.
The Emirates FA Cup
Guardiola, acuzat că nu a respectat Cupa Angliei, făcând 8 schimbări în echipă! Reacția ibericului
18/04/2021 LA 08:17
Premier League
Yaya Toure i-a cerut scuze lui Guardiola pentru acuzele de rasism, dar ibericul a rămas fără reacție
17/04/2021 LA 13:47