La puțin timp după vestea respectivă, în presa engleză au început discuțiile despre posibilitatea ca Pep Guardiola să semneze prelungirea contractului.
Mirror susține că șeicii de la conducerea lui City sunt pregătiți să-i ofere managerului spaniol un salariu uriaș pentru a rămâne pe Etihad după expirarea contractului actual. Înțelegerea inițială a lui Guardiola, estimată la 20 de milioane de lire/an, se va încheia vara viitoare, însă oamenii din board-ul "cetățenilor" nici nu vor să se gândească la despărțirea de managerul care le-a adus 8 trofee în cele 4 sezoane petrecute pe Etihad.
În cazul în care interdicția UEFA ar fi fost menținută, în urma apelului la TAS, mai mulți jucători importanți din lotul lui Manchester City ar fi putut pleca la alte cluburi puternice din Europa, pentru a evolua în Champions League și în următoarele două sezoane. În presa britanică se vorbea și de plecarea lui Guardiola, un manager obișnuit cu participările în cea mai prestigioasă competiție inter-cluburi.
Premier League
Transferul iernii, ca şi făcut! Lovitură pentru Arsenal: o altă forţă i-l suflă pe Vlahovic
IERI LA 05:48
Grație verdictului pozitiv primit în această dimineață, toate temerile celor de la Manchester City s-au evaporat, iar oficialii de pe Etihad își pot face liniștiți planuri de viitor. Iar unul dintre obiectivele șeicilor este reprezentat de oferirea unui nou contract pe termen lung lui Pep Guardiola.

Cum a fost surprins Guardiola, după decizia TAS

După ce a primit mult așteptata veste, Pep Guardiola a imortalizat momentul alături de staff-ul său tehnic. Managerul spaniol a făcut un selfie în fața televizorului unde era anunțată decizia TAS, oferind un zâmbet larg, în semn de victorie.
TAS a informat că acuzațiile privind finanțările ascunse ca sponsorizări au fost "fie nedemonstrate, fie clasate". Clasate înseamnă în acest caz că au avut loc acum mai mult de 5 ani și nu mai pot fi investigate. Sancțiunea ar fi fost fără precedent, dacă ținem cont de faptul că de la introducerea regulilor FFP în 2011, UEFA a demonstrat o atitudine îngăduitoare față de cluburile puternice ale continentului.
"Deși Manchester City și avocații clubului încă nu au analizat în totalitate decizia TAS, clubul este mulțumit de decizia de astăzi prin care se validează poziția noastră și se recunosc toate dovezile pe care noi le-am prezentat. Clubul dorește să mulțumească membrilor TAS pentru profesionalsimul de care au dat dovadă și pentru faptul că au analizat cu seriozitate cazul.", se arată în comunicatul emis de Manchester City.
Odată cu infuzia de capital a șeicului Mansour în 2008, Manchester City s-a transformat treptat într-o forță a fotbalului. Conform rapoartelor financiare prezentate de club, începând cu anul 2008, Mansour a investit suma de 1.3 miliarde euro, investiții care s-au materializat într-una din cele mai moderne academii la nivel mondial, un stadion și infrastructură moderne, o echipă competitivă în Premier League și la nivel continental, cu profit financiar în ultimii ani.
Sursa cea mai importantă de venit, pe lângă banii câștigați în urma participării în Premier League și Champions League, o reprezintă contractele de sponsorizare. Principalul sponsor al clubului este compania Etihad.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este adus de Unibet.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11