Phil Foden a jucat mai mult în bancă în acest sezon și a făcut-o foarte bine, dar Pep Guardiola l-a folosit într-o poziție centrală în meciul câștigat cu 3-1 pe terenul lui Everton, iar fotbalistul a impresionat.
Managerul lui City este convins că rolul de coordonator i se potrivește mult mai bine lui Foden și odată ce se va obișnui cu acest post, va deveni mult mai bun decât a fost până acum.
"Phil poate juca în ambele poziții. Am spus de multe ori că este foarte tânăr. Phil are nevoie doar de timp pentru a-și îmbunătăți jocul în centru. Când joci ca aripă, trebuie să joci într-un fel, iar când joci în centru, trebuie să joci în altul.Când va obține acest echilibru, va fi de 10 ori mai extraordinar ca jucător. Este doar o chestiune de timp.", a declarat Guardiola la conferința de presă premergătoare meciului cu Arsenal de duminică, citat de The Guardian.
Premier League
United face din Pogba al doilea cel mai bine plătit jucător din istoria Premier League
ACUM 3 ORE
Phil Foden a jucat de 31 de ori în toate competițiile în acest sezon și a marcat 11 goluri, reușind și 6 pase decisive pentru coechipieri.Evoluțiile bune în tricoul "cetățenilor" i-au adus mijlocașului și convocarea la prima reprezentativă a Albionului, pentru care a jucat deja de 2 ori.

Pep Guardiola nu se vede deocamdată campion

Manchester City are 10 puncte avans în fruntea clasamentului din Premier League, dar Pep Guardiola rămâne prudent în pespervtiva luptei pentru titlu: "Mai sunt 42 de puncte puse în joc. Suntem abia în februarie, nu e nici măcar primăvară, iar titlul se câștigă vara."
În privința meciului cu Arsenal, unde antrenează fostul său discipol, Mikel Arteta, managerul lui City a spus că va fi unul foarte greu, lăudând echipa londoneză: "Când mă uit la meciurile lor din ultimele două luni, văd că Arsenal a fost mai bună decât toți adversarii. Uneori pierzi jocuri, dar ei au fost întotdeauna mai buni decât adversarul. Trebuie să facem un joc incredibil duminică pentru că au o calitate și o energie incredibilă. În viitorul apropiat, se vor bate pentru titlu în Premier League."
Arsenal-Manchester City va fi duminică, 22 februarie, în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player, cu începere de la ora 18:30.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
Liga
5 antrenori care i-ar putea lua locul lui Koeman la Barcelona în cazul unui eșec cu Granada
IERI LA 08:12
Premier League
Guardiola, tranșant după ce City a remizat acasă cu Southampton: "Din acest motiv nu am câștigat"
18/09/2021 LA 17:38