Câștigătoarele ultimelor 3 ediții din Premier League, Manchester City și Liverpool, se întâlnesc pe Etihad pentru prima dată în acest sezon. "Cormoranii" sunt lideri în clasament, având o singură înfrângere (2-7 cu Aston Villa), în timp ce City a făcut mai mulți pași greșiți în acest debut de stagiune și se află pe poziția a 10, dar are și un meci mai puțin disputat.
Înaintea acestui meci, Guardiola a admis că Liverpool este marea favorită la câștigarea Premier League, chiar dacă vede mai multe echipe care s-ar putea implica în această luptă: "Ei sunt cei mai mari favoriți, dar cred că din cauza pandemiei situația este puțin diferită. Văd și alte echipe foarte puternice. Leicester a menținut nivelul din sezonul trecut, iar acum au rezultate incredibil de solide. Arsenal a făcut un mare pas înainte pentru a fi și ei pretendenți. La Tottenham, Jose Mourinho are echipa pe care și-o dorește. Chelsea este atât de stabilă acum, nu primește goluri, marchează foarte mult și are o echipă fantastică, putând roti jucătorii de top."
Chiar dacă a avut un start ratat de sezon, Manchester United nu este scoasă din calcule de către Guardiola: "Manchester United, în acest moment, nu are rezultatele cele mai bune, dar am văzut calitatea pe care au avut-o în sezonul trecut. Am suferit foarte mult în meciurile împotriva lor, în atac sunt incredibil de rapizi. Sunt o echipă de top."
Premier League
Englezii anunță că Guardiola ar putea prelua o națională cu nume, după ce va pleca de la City
23/01/2022 LA 15:18

Guardiola: "Când joci cu Liverpool, trebuie să suferi"

Guardiola le-a spus jucătorilor săi că trebuie să se pregătească să sufere împotriva lui Liverpool, să depășească momentele dificile și să profite la maxim de șansele pe care le vor avea: "Când joci împotriva unor echipe precum Liverpool, ai mereu momente în care trebuie să suferi. Sunt o echipă excepțională. Știm ce avem de făcut și trebuie să ne jucăm punctele forte cât mai mult posibil. Ne cunoaștem destul de bine, am jucat de multe ori. Vor fi urcușuri și coborâșuri, trebuie să fim stabili în momentele rele și în momentele bune să fim cât mai eficienți."
În ultimele 3 sezoane, City și Liverpool au câștigat Premier League acumulând 100, 98, respectiv 99 de puncte la final. Guardiola crede că un asemenea total nu va mai fi atins în acest sezon: "Ceea ce este important este câștigarea titlului. Nu contează câte puncte obții. Când am făcut 100 de puncte am fost cu mult înaintea echipei de pe locul 2. Liverpool a câștigat anul trecut cu un mare avantaj. Nu știu ce se va întâmpla în acest sezon, dar pare că nicio echipă nu va câștiga atât de multe puncte."
Derby-ul dintre Manchester City și Liverpool va avea loc duminică, 8 noiembrie, cu începere de la ora 18:30 și va putea fi urmărit în direct și în exclusivitate pe Eurosport, la fel ca toate celelalte partide din etapa a 8-a din Premier League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Premier League
Manchester City vrea să-l convingă pe Erling Haaland să vină pe Etihad!
22/01/2022 LA 05:59
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22