Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City! Cât va mai sta catalanul pe Etihad

Nicu Savin

Actualizat 19/11/2020 la 15:30 GMT+2

Conform Daily Mail, Manchester City a ajuns la un acord cu Pep Guardiola pentru prelungirea contractului scadent în vara anului viitor.

Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

UPDATE
Manchester City a confirmat informațiile apărute astăzi în presa engleză și a anunțat printr-un comunicat oficial că Pep Guardiola și-a prelungit contractul până în vara anului 2023.
"Manchester City este încântat să anunțe că Pep Guardiola a semnat un nou contract de doi ani cu clubul", se specifică în comunicatul emis de clubul de pe Etihad.
Știrea inițială
Manchester City este primul club la care Pep Guardiola stă mai mult de 4 sezoane, iar aventura sa pe Etihad va continua și mai mult. După ce în urimul timp s-au făcut speculații că managerul se va întoarce la Barcelona, acestea au fost risipite de anunțul de astăzi al presei britanice.
Potrivit jurnaliștilor de la Daily Mail, antrenorul de 49 de ani a acceptat o prelungire a contractului până în vara anului 2023, dar e posibil ca înțelegerea să fie pe o perioadă mai mare.
Oficialii "cetățenilor" au demarat negocierile cu antrenorul de mai multă vreme, dar acesta a ezitat să se hotărască până acum. În această pauză copetițională cele 2 părți au purtat noi discuții și catalanul a fost convins în cele din urmă, astfel că City are acum liniștea de care avea nevoie pentru a se concentra doar asupra performanței.
Guardiola a ajuns în 2016 la Manchester City și în cele 4 sezoane de până acum a cucerit 8 trofee:
  • 2 titluri în Premier League (2017-2018 și 2018-2019)
  • O Cupă a Angliei (2019)
  • 3 Cupe ale Ligii Angliei (2018, 2019 și 2020)
  • 2 Supercupe ale Angliei (2019 și 2020)
De când a ajuns pe Etihad, Guardiola a transformat-o pe City în cea mai bună echipă din Premier League. Cifrele vorbesc de la sine pentru antrenorul spaniol, cetățenii dominând la multe capitole fotbalul englez.
  • Cele mai multe victorii: 116
  • Cele mai multe goluri marcate: 393
  • Cele mai multe șuturi: 2829
  • Cele mai multe șuturi pe poartă: 1045
  • Cele mai multe meciuri fără gol primit: 69
  • Cel mai mare procentaj al posesiei: 68%

Lionel Messi ar putea ajunge la Manchester City

Evident, marele obiectiv al lui Guardiola este cucerirea Champions League cu City. În același timp, lupta pentru titlu în Premier League rămâne o provocare deschisă, mai ales în această perioadă când concurența este mai aprigă ca niciodată.
Odată cu vestea prelungirii contractului lui Guardiola, șansele ca Lionel Messi să ajungă la Manchester City cresc simțitor. În vară, când argentinianul era hotărât să plece de la Barcelona, Guadiola l-a convins să aleagă echipa sa, dar până la urmă Messi nu a fost lăsat să plece, astfel că reîntâlnirea celor 2 s-a amânat.
Informațiile din presa iberică susțin că sentimentele lui Messi față de Barcelona nu s-au schimbat, iar o plecare în vara viitoare este iminentă. S-a vehiculat și varianta ca Barcelona să accepte faptul că nu îl poate păstra pe Messi și să-i dea drumul în perioada de mercato din ianuarie, pentru a obține o sumă de bani de pe urma sa.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo