Arsenal are cel mai slab start de sezon din ultimii 40 de ani. Cu numai 13 puncte în primele 12 etape și cu 4 înfrângeri consecutive pe Emirates în Premier League, "tunarii" se află pe un dezamăgitor loc 15 în clasament, iar presiunea asupra lui Mikel Arteta crește constant.
Ibericul a devenit principal la Arsenal în luna decembrie a anului trecut, iar evoluția și rezultatele echipei din a 2-a parte a sezonului precedent au fost foarte bune, astfel că multă lume se aștepta ca lucrurile să continue pe același trend în actuala stagiune. Din păcate pentru fanii "tunarilor" acest lucru nu s-a întâmplat și există din ce în ce mai multe voci care susțin că e nevoie de o nouă schimbare la nivelul băncii tehnice pentru redresarea situației.

Guardiola îl susține necondiționat pe Mikel Arteta

Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
ACUM 17 ORE
Nu de aceeași părere este și Pep Guardiola, antrenorul căruia Arteta i-a fost secund înainte de a o prelua pe Arsenal. Managerul lui Manchester City are încredere că fostul său colaborator poate remedia lucrurile, dar pentru asta are nevoie de timp și suținere din partea conducerii clubului din nordul Londrei.
"Pentru Arsenal nu există un manager mai bun, care să poată conduce acest club în acest an și în următorul. Nu trebuie să fac public sprijinul meu pentru el, pentru că el îl are. Este unul dintre cei mai buni manageri cu care am lucrat și pe care l-am văzut vreodată. Sunt destul de sigur că va întoarce lucrurile, iar echipa va funcționa așa cum se așteaptă toată lumea. Când un club vine după o perioadă mai puțin bună, este nevoie de timp.", a declarat Guardiola înaintea partidei dintre Manchester City și West Bromwich din această seară, citat de Eurosport.uk.
În plus, Guardiola a menționat că Arteta trebuie să se bucure de sprijinul conducerii: "Dacă aș face parte din consiliul de administrație al clubului, nu aș avea nicio emoție că Arteta o poate readuce pe Arsenal acolo unde îi este locul."
https://i.eurosport.com/2020/11/09/2931853.jpg
Cel puțin deocamdată, ibericul se bazează pe sprijin din partea board-ului de pe Emirates, care prin vocea directorului tehnic, Edu, susține că are încredere deplină în actualul tehnician.
"Mikel face o treabă grozavă. Este normal și ușor să judeci doar după rezultate. Dar pot vedea viitorul, pot vedea încotro mergem și modul în care construim lucrurile zilnic. Pot vedea un viitor mare și frumos. Este foarte ciudat să spun asta în acest moment, dar trebuie să fiu corect - așa îl văd eu.", a delarat Edu.
Următorul test pentru Arteta va fi meciul cu Southampton de pe teren propriu, unde "tunarii" vor încerca să oprească seria de 5 jocuri fără victorie în Premier League. Misiunea nu va fi însă una deloc ușoară, "sfinții" traversând o perioadă extrem de bună, clasându-se pe poziția a 4-a în clasament, la numai 2 puncte de Tottenham și Liverpool, echipe aflate în vârful ierarhiei, la egalitate de puncte.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/15/2955819.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
ACUM O ZI
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24