Având în vedere nivelul la care joacă Lionel Messi, pare greu, în ziua de astăzi, să spui de vreun jucător că este "noul Messi". Până la urmă, argentinianul este, probabil, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Însă realitatea este că dacă ar fi cineva aproape de statutul de "noul Messi" atunci acela e Phil Foden la ora actuală. De altfel, acum câțiva ani, când englezul prindea rar lotul lui City, Guardiola vorbea despre el ca despre "cel mai talentat și inteligent jucător pe care l-am antrenat vreodată".

Magia lui Foden și cel mai puternic adversar: N'Golo Kante

Foden a ajuns în acest sezon la un nivel incredibil pentru un puști de doar 20 de ani. Felul în care creativitatea sa deschide meciurile pentru City a fost esențială atât în titlul cucerit în Premier League, cât și în parcursul impresionant spre finala UEFA Champions League. Foden este, practic, personificarea abordării fluide preferate de Pep Guardiola în acest sezon. Guardiola nu s-a bazat pe niciun atacant autentic în acest final de sezon iar Foden a fost cel care a permis acest lucru și cel care a fâcut ca această abordare să aibă succes.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
ACUM 5 ORE
Întrebat într-un interviu acordat Sky Sports despre cel mai greu adversar din carieră, starul lui City l-a nominalizat chiar pe cel care îi va fi adversar direct sâmbătă viitoare, în finala Champions League: N'Golo Kante. Instrumental pentru titlul cucerit de Leicester, francezul a confirmat la cel mai înalt nivel și după acea minune, cucerind titlul cu Chelsea și ducând-o pe Franța spre titlul mondial. Acum, jucătorul din Hexagon a avut un rol extrem de important în calificarea echipei lui Tuchel în ultimul act al Ligii Campionilor, iar Foden a vorbit la superlative despre fotbalistul care aleargă timp de 90 de minute non-stop și rupe fantastic jocul de construcție al adversarilor.
"E peste tot pe teren. Crezi că l-ai depășit și că ai scăpat de el, dar revine, e în ceafa ta. El e cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit până acum. Face de toate, aleargă incredibil. E un fotbalist complet, e magnific", a spus Foden pentru Sky Sports.
https://i.eurosport.com/2021/04/06/3024589.jpg

Foden, despre discuția avută cu Haaland

În drumul spre finala Champions League de anul acesta, Dortmund a eliminat-o pe Dortmund, formația celuilalt puști teribil al fotbalului mondial, Erling Haaland.
La finalul disputei de pe Etihad, cei doi jucători au fost surprinși discutând preț de câteva zeci de secunde, ambii având mâinile la gură, pentru a nu li se citi pe buze ce vorbesc. Imediat, presa engleză a scris despre o posibilă convorbire legată de un transfer al norvegianului la City, însă schimbul de cuvinte a avut un singur subiect: meciul în sine.
"Pur și simplu am schimbat câteva cuvinte despre meci. Amândoi ratasem câteva ocazii bune. Mulți au crezut că am discutat despre alte lucruri, dar a fost o mică discuție despre partidă, despre nimic altceva", a mai spus Foden.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
ACUM 13 ORE
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
IERI LA 16:55