Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Phil Foden a dezvăluit care a fost cel mai greu adversar pe care l-a avut până acum: N'Golo Kante

Cristian Mihală

Publicat 22/05/2021 la 13:56 GMT+3

Phil Foden, poate marea revelație a actualului sezon de Premier League, a dezvăluit că N'Golo Kante, mijlocașul fără plămâni al lui Chelsea, e cel mai puternic adversar pe care l-a avut până acum în carieră.

Foden.jpg

Credit imagine: Eurosport

Având în vedere nivelul la care joacă Lionel Messi, pare greu, în ziua de astăzi, să spui de vreun jucător că este "noul Messi". Până la urmă, argentinianul este, probabil, cel mai bun fotbalist din toate timpurile. Însă realitatea este că dacă ar fi cineva aproape de statutul de "noul Messi" atunci acela e Phil Foden la ora actuală. De altfel, acum câțiva ani, când englezul prindea rar lotul lui City, Guardiola vorbea despre el ca despre "cel mai talentat și inteligent jucător pe care l-am antrenat vreodată".

Magia lui Foden și cel mai puternic adversar: N'Golo Kante

Foden a ajuns în acest sezon la un nivel incredibil pentru un puști de doar 20 de ani. Felul în care creativitatea sa deschide meciurile pentru City a fost esențială atât în titlul cucerit în Premier League, cât și în parcursul impresionant spre finala UEFA Champions League. Foden este, practic, personificarea abordării fluide preferate de Pep Guardiola în acest sezon. Guardiola nu s-a bazat pe niciun atacant autentic în acest final de sezon iar Foden a fost cel care a permis acest lucru și cel care a fâcut ca această abordare să aibă succes.
Întrebat într-un interviu acordat Sky Sports despre cel mai greu adversar din carieră, starul lui City l-a nominalizat chiar pe cel care îi va fi adversar direct sâmbătă viitoare, în finala Champions League: N'Golo Kante. Instrumental pentru titlul cucerit de Leicester, francezul a confirmat la cel mai înalt nivel și după acea minune, cucerind titlul cu Chelsea și ducând-o pe Franța spre titlul mondial. Acum, jucătorul din Hexagon a avut un rol extrem de important în calificarea echipei lui Tuchel în ultimul act al Ligii Campionilor, iar Foden a vorbit la superlative despre fotbalistul care aleargă timp de 90 de minute non-stop și rupe fantastic jocul de construcție al adversarilor.
"E peste tot pe teren. Crezi că l-ai depășit și că ai scăpat de el, dar revine, e în ceafa ta. El e cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit până acum. Face de toate, aleargă incredibil. E un fotbalist complet, e magnific", a spus Foden pentru Sky Sports.
Erling Braut Haaland, Phil Foden

Foden, despre discuția avută cu Haaland

În drumul spre finala Champions League de anul acesta, Dortmund a eliminat-o pe Dortmund, formația celuilalt puști teribil al fotbalului mondial, Erling Haaland.
La finalul disputei de pe Etihad, cei doi jucători au fost surprinși discutând preț de câteva zeci de secunde, ambii având mâinile la gură, pentru a nu li se citi pe buze ce vorbesc. Imediat, presa engleză a scris despre o posibilă convorbire legată de un transfer al norvegianului la City, însă schimbul de cuvinte a avut un singur subiect: meciul în sine.
"Pur și simplu am schimbat câteva cuvinte despre meci. Amândoi ratasem câteva ocazii bune. Mulți au crezut că am discutat despre alte lucruri, dar a fost o mică discuție despre partidă, despre nimic altceva", a mai spus Foden.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo