Everton conducea cu 1-0 la pauză pe Goodison Park, după golul reușit de Bernard în minutul 18. La începutul reprizei secunde, Benteke a trimis un șut spre poarta lui Everton, pe care Pickford ar fi trebuit să-l rețină fără probleme. Nu s-a întâmplat așa, iar mingea a trecut pe sub portarul naționalei Angliei. Everton s-a impus în cele din urmă, grație golurilor lui Richarlison și Calvert-Lewin, dar și a unor intervenții excelente reușite de Pickford, după gafa inițială.
La finalul partidei, Pickford a ținut să vorbească despre momentele dificile prin care trec jucătorii englezi atunci când greșesc, cauzate de criticile care vin din toate direcțiile. Garry Neville, fostul jucător al lui Manchester United, s-a aflat printre cei care l-au criticat pe portarul de 25 de ani:
"Presa și specialiștii din fotbal abia așteaptă să greșească un jucător englez. Trebuie să te obișnuiești cu asta. Tu însuți trebuie să îți dai seama unde ai greșit și să nu lași să te afecteze criticile. Trebuie să te antrenezi și să muncești în continuare la antrenamente și pe teren. Este foarte ușor de privit din exterior, dar nu e deloc ușor pentru mine. Toată lumea te urăște, dintr-un anumit motiv. Sunt conștient de asta și încerc să merg mai departe. Știu de ce sunt capabil, dar uneori doare.", a recunoscut Pickford.
Premier League
Lucian Sânmărtean a ales jucătorul etapei a 25-a din Premier League
23/02/2021 LA 07:33
https://i.eurosport.com/2019/04/02/2556718.jpg

Pickford, iritat de criticile primite

În același timp, Jordan Pickford a recunoscut că, deși nu lasă să-l afecteze criticile în timpul jocului, nu are cum să-și ascundă iritarea atunci când aude replicile dure din partea oamenilor:
"Știu că am făcut meciuri bune pentru naționala Angliei. Este amuzant cum toată lumea este entuziasmată și se bucură atunci când ești la națională, apoi te întorci la echipa de club și încep criticile. Chiar dacă nu las să mă afecteze astfel de lucruri, chiar mă deranjează când le aud. Am ajuns la un anumit nivel și nu mă voi opri acum. Vom încerca să urcăm cât mai mult în clasament.", a mai spus portarul lui Everton.
Jordan Pickford a fost transferat de la Sunderland la Everton în vara anului 2017, în schimbul sumei de 28,5 milioane de euro. În cele 2 sezoane și jumătate, goalkeeper-ul de 25 de ani a bifat 117 apariții în tricoul lui Everton, reușind 34 de meciuri fără să încaseze gol. Pickford este în acest moment portarul titular al naționalei Angliei, alături de care și-a asigurat locul la EURO 2020, după o campanie de calificări excelentă. 24 de selecții a adunat Pickford pentru naționala pregătită de Gareth Southgate, pentru care a debutat la 23 de ani.
După 23 de etape disputate, Everton este pe locul 7 în Premier League, fiind puternic vitalizată de numirea lui Carlo Ancelotti pe banca tehnică. Trupa de pe Goodison Park a suferit o singură înfrângere în acest an, în campionat, și se află la 5 puncte în spatele locurilor de Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, insa ele se regasesc in continuare la principalii operatori de pe piata. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Harry Maguire a reacționat după ce Jordan Pickford l-a lovit în careu și nu a fost penalizat
08/11/2020 LA 08:46
Premier League
Jordan Pickford, încurajat de Ancelotti! Italianul va miza pe portarul englez contra lui Man United
06/11/2020 LA 19:05