Articol scris de Radu Florea
Având în vedere că echipa londoneză a câștigat stagiunea precedentă Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor, nu putem spune că a fost un sezon complet ratat pentru elevii lui Tuchel. Însă, pierderea finalelor de Cupa Angliei și Cupa Ligii Angliei, precum și eliminarea dramatică din sferturile Ligii Campionilor, au lăsat impresia că “albaștrii” ar fi putut câștiga mai mult în sezonul precedent.
După primele etape de campionat, Chelsea se afla pe primul loc în Premier League, pierzând un singur meci, 1-0 contra lui Manchester City, și obținând un egal cât o victorie împotriva lui Liverpool, după ce "cormoranii" s-au aflat în superioritate numerică în cea de-a doua repriză a acelei confruntări. "Albaștrii" au terminat campania de Premier League pe locul 3, la 19 puncte distanță de campioana Manchester City și 18 puncte față de Liverpool, echipa de pe locul 2.
Premier League
Chelsea se pregătește să mute pe piața transferurilor! Pe cine a pus ochii Tuchel
ACUM O ZI
După un început atât de bun de sezon, așteptările erau mari, fanii sperând că echipa care cucerea în mod surprinzător Liga Campionilor în 2021 să arate o îmbunătățire în joc și o constanță în rezultate pentru a se putea bate de la egal la egal cu Manchester City și Liverpool. Ce le-a lipsit "albaștrilor" pentru a putea fi cu adevărat competitivi?

Ben Chilwell și Reece James – piesele lipsă din echipa lui Tuchel

Cei de la Whoscored au analizat statisticile fotbaliștilor echipei londoneze, ajungând la concluzia că Ben Chilwell a avut cele mai bune cifre, raportat la numărul de meciuri jucate. Pe locul doi se află Reece James, englezul din flancul drept al echipei lui Tuchel. Cu toții știm cât de importanțe sunt extremele în sistemul și filosofia de joc propuse de antrenorul german.
După evoluțiile pe care cei doi fundași englezi le-au avut în sezonul 2020/2021, dar și în startul campaniei precedente, ne așteptam ca Chelsea să fie mânată de cei doi internaționali spre noi performanțe. Din păcate, Ben Chilwell s-a accidentat la ligamentele încrucișate în returul meciului din Liga Campionilor, cu Juventus, începând doar 9 partide în toate competițiile, în timp ce Reece James a evoluat ca titular în doar 31 de meciuri în toate competițiile.
Chiar dacă cifrele celor doi englezi au fost foarte bune, numărul de partide disputate a fost mult prea mic pentru a putea avea un impact asupra evoluțiilor și performanțelor lui Chelsea, Marcos Alonso și Azpilicueta neridicându-se la nivelul coechipierilor.
Pe parcursul întregului sezon fanii s-au întrebat: "Cum ar fi arătat echipa dacă Chilwell și Reece James nu s-ar fi accidentat?". Pierderea lor a costat-o mult pe Chelsea, însă odată cu revenirea la antrenamente a lui Chilwell nu putem spera decât că, din sezonul viitor, cei doi internaționali englezi vor ajuta clubul de pe Stamford Bridge să micșoreze diferența dintre ei, Manchester City și Liverpool, și să poată fi cu adevărat o echipă competitivă.
Premier League
Unde poate ajunge Ronaldo în această vară? Cinci destinații posibile ale portughezului
IERI LA 06:40
Fotbal
Cele mai scumpe 10 transferuri în Premier League din toate timpurile
IERI LA 15:22