În fiecare an în conturile celor 20 de cluburi din Premier League intră 3,4 miliarde de euro din drepturile tv. Ca atare, amânarea campionatului din cauza coronavirus e o lovitură financiară de proporții pentru formațiile engleze.
În consecință se fac toate eforturile ca actuala stagiune să se termine pe teren, pentru ca echipele să recupereze cât mai mult din pierderile generate de COVID-19.
Reprezentanții Premier League au pus la punct o strategie unică, asemănătoare cu formatul Campionatului Mondial. Concret, potrivit sursei citate se vor crea adevărate campusuri de fotbal în regiunea The Midlands (centrul Angliei) și în Londra, unde toate formațiile din Premier League vor fi cantonate.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Se va juca în fiecare zi în iunie și iulie, în spatele porților închise, iar toate confruntările vor fi televizate. Va fi un "mega eveniment TV", cu 92 de partide în direct și cel mai probabil disputele vor avea loc la bazele de antrenament și nu pe stadioane. Jucătorii vor fi izolați în cantonamente, exact ca în timpul turneelor finale, și nu vor intra în contact cu prietenii sau familiile.
"Totul este pus pe hârtie în ordine, astfel încât să se joace", notează independent.co.uk.

Spital privat pentru Premier League

E de așteptat ca până în iunie lucrurile să fie aproape de normal din punct de vedere al coronavirus, dar chiar și dacă criza nu e depășită în totalitate s-ar putea juca. Pentru că izolarea gândită e menită să nu îi expună foarte mult pe sportivi.
S-au gândit inclusiv cele mai mici detalii. S-a pus problema apariției unor accidentări mai grave și s-a ridicat problema legată de îngrijirea jucătorilor în atare condiții.
"Va fi amenajat un spital privat, în care jucătorii vor putea fi tratați în cazul în care se accidentează și au nevoie de intervenții", a dezvăluit o sursă pentru independent.co.uk.
După 29 de etape scurse din actualul sezon de Premier League, Liverpool e lider, cu 82 de puncte și mai are nevoie de doar două victorii pentru a câștiga matematic titlu. Va fi o luptă acerbă însă pentru locurile de Champions League, în condițiile în care Manchester City a fost suspendată din competițiile europene din cauza nerespectării fair-play-ului financiar. În consecință, locul 5 devine eligibil pentru Liga Campionilor. La retrogradare se anunță o altă bătălie pe muchie de cuțit, toate formațiile, cu excepția lui Norwich (care are și un program foarte greu pe final de stagiune) având șanse reale să se salveze.
https://i.eurosport.com/2020/03/13/2793990.jpg
În UK, autoritățile au confirmat până în această dimineață 19.522 de cazuri de coronavirus, 1228 dintre pacienți pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52