Jurgen Klopp le va oferi celor de la Liverpool suficient timp pentru a-i găsi un înlocuitor în momentul în care va decide că este momentul să plece de la echipă. Klopp are contract cu Liverpool până în 2022, însă există deja discuții despre momentul despărțirii.
Cei de la Liverpool vor să-i ofere un nou contract până în 2024, însă Klopp nu este decis dacă va accepta propunerea sau va rămâne doar până la finele actualei înțelegeri, scrie The Athletic. Deși este mult prea devreme pentru a fi luată o decizie, Klopp le-a transmis celor de la Liverpool că îi va informa cu până la un an în avans când va decide că e momentul să plece.
Klopp este în unul din cele mai bune momente ale carierei: a câștigat UEFA Champions League în luna mai cu Liverpool, pentru ca în actualul sezon echipa să meargă perfect în Premier League, cu 8 victorii în primele 8 etape și 8 puncte peste Manchester City.
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 19 ORE

Variantele celor de la Liverpool

Deși plecarea lui Jurgen Klopp de la Liverpool este în continuare departe, clubul are 2 variante încă de acum. Prima este legenda clubului de pe Anfield, Steven Gerrard. Acesta are un impact pozitiv la Glasgow Rangers în Scoția și a ajuns și pe lista celor de la Beșiktaș. Jurgen Klopp declara la rândul său în urmă cu o lună că Gerrard ar fi varianta ideală.
Dacă mă întrebați cine ar trebui să vină după mine, aș spune Stevie. Îl ajut cum pot de mult - Jurgen Klopp
Însă pentru Liverpool mai există o variantă în cazul în care Gerrard nu ar putea veni sau conducerea nu l-ar considera pregătit suficient să o preia pe Liverpool: Pep Lijnders, actualul antrenor secund al lui Jurgen Klopp. Olandezul de 36 de ani și-a început cariera de antrenor la juniorii lui PSV Eindhoven când avea doar 19 ani. A trecut apoi pe la Porto pentru ca din 2014 să fie la Liverpool. A avut jumătate de sezon ca antrenor principal la NEC în Olanda, însă a părăsit echipa după ratarea promovării în Eredivisie.
Lijnders s-a întors la Liverpool și a devenit unul dintre cei mai importanți oameni din staff-ul lui Jurgen Klopp, luându-i locul lui Željko Buvač, cel care a fost mâna dreaptă a lui Klopp la Mainz, Borussia Dortmund și în primii ani la Liverpool. Influența lui Lijnders este una semnificativă, astfel că scenariul în care l-ar urma pe Jurgen Klopp pe bancă nu este imposibil deoarece ar diminua semnificativ efectele plecării germanului.
Premier League este transmis in direct și in exclusivitate pe Eurosport 1.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53