Oficialii celor de la city, Ferran Soriano și Txiki Beriristain, ambii foști la Barcelona, au pus la cale un plan pentru a încerca să îl convingă pe Lionel Messi să vină la vară pe Etihad Stadium. Iată cum vor să îl implementeze.

Prelungirea contractului lui Guardiola

UPDATE: Manchester City a anunțat oficial între timp prelungirea contractul lui Pep Guardiola. Catalanul va mai rămâne în Anglia cel puțin încă doi ani. Așadar prima parte a planului englezilor a fost deja îndeplinită.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Încă de la începutul acestui sezon, Manchester City a avut un singur gând: Pep Guardiola trebuie să rămână pe Etihad. Spaniolul este crucial pentru a-l convinge pe Messi să ajungă în Anglia. Conform Eurosport Spania, Guardiola a oferit semne în ultimele săptămâni că este dispus să rămână la City și după această vară iar Daily Mail a informat joi că spaniolul și-a dat deja acordul verbal pentru prelungirea înțelegerii. Așadar, prima piesă din puzzle a fost deja așezată iar semnele sunt bune pentru City.
Guardiola a ajuns în 2016 la Manchester City și în cele 4 sezoane de până acum a cucerit 8 trofee:
  • 2 titluri în Premier League (2017-2018 și 2018-2019)
  • O Cupă a Angliei (2019)
  • 3 Cupe ale Ligii Angliei (2018, 2019 și 2020)
  • 2 Supercupe ale Angliei (2019 și 2020)

Sergio Aguero trebuie să rămână pe Etihad

City este conștientă că o mutare în Anglia reprezenta o schimbare seismică pentru atacantul de 33 de ani și astfel vor încerca să facă acea tranziție cât mai plăcută posibil. Drept urmare, va fi nevoie de o nouă prelungire de contract, de această dată a prietenului apropiat, Sergio Aguero. Acesta îl poate ajuta pe Messi să se adapteze foarte ușor iar conducerea lui City consideră că prezența sa la club va fi foarte importantă pentru starul Barcelonei.
Totuși, cei de la Eurosport Spania susțin că prelungirea contractului lui Aguero și aducerea lui Messi i-ar putea forța pe cei de la Manchester City să renunțe la unul dintre jucătorii importanți ai echipei pentru a se echilibra din punct de vedere financiar.

City trebuie să profite de haosul de la Barcelona

Barcelona rămâne un club aflat în degringoladă, în ciuda demisiei fostului președinte, Josep Maria Bartomeu. Vor avea loc noi alegeri pe 24 ianuarie iar atunci Messi ar putea să fi semnat deja un pre-contract cu orice echipă din Europa, aflându-se în ultimele șase luni de contract.
Mai mult, Messi nu este nici acum mulțumit de viața sa la Barcelona iar acest lucru a început să aibă deja un impact și asupra vieții personale. Argentinianul a făcut referire la acest lucru recent, declarând: ”M-am săturat ca eu să fiu mereu vinovatul pentru tot la Barcelona”. Eurosport Spania informează că tensiunile de la Barcelona se înrăutățesc pe zi ce trece.
Astfel, Manchester City consideră că poate crea condițiile perfecte pentru a-l transfera vara viitoare pe Lionel Messi.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24