"Sunt foarte încântat că am reușit acest transfer, Diallo a arătat deja că are calitate. Bineînțeles, va trebui să avem răbdare cu el, va veni la un alt nivel al fotbalului. Dar îi vom da tot timpul și oportunitățile pentru a se dezvolta și a crește", spunea Solskjaer săptămâna trecută, odată cu oficializarea transferului lui Diallo de la Atalanta.
Diallo a venit pe Old Trafford pentru 19 milioane de lire, suma totală de transfer urmând a se ridica la 36 de milioane de lire (40,5 milioane de euro), dacă vor fi atinse toate clauzele din contract (numărul de meciuri, performanțe, etc).
Chiar dacă are calitate, Solskjaer va fi foarte atent cu fotbalistul, nedorind să pună presiune pe el, anunţă Daily Mail. United are un sezon istoric în faţă, în care poate în sfârşit cuceri titlul post "Ferguson" şi nu îşi va permite să facă experimente. Mai ales că are deja la prima echipă destui jucători tineri. Nu în ultimul rând, Diallo va rămâne până în vară la echipa U23 a clubului şi pentru ca acesta să înţeleagă stilul din Anglia şi să se acomodeze cât mai bine. Să îl arunci direct în cel mai puternic campionat din lume e o armă cu două tăişuri: chiar dacă ar putea să impresioneze şi să ajute, graţie calităţilor, e foarte posibil să existe şi reversul medaliei. În cazul unor meciuri mai puţin reuşite, Diallo ar putea să clacheze, din cauza presiunii, lucru pe care norvegianul de pe banca lui United vrea să îl evite cu orice preţ.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
20/01/2022 LA 10:34
Interesant e că Atalanta, prin vocea tehnicianul Gasperini, a încercat inclusiv în aceste zile să îi convigă pe oficialii lui United să îl lase pe fotbalist până la finalul sezonului la Bergamo, aflând că Solskjaer nu vrea să îl arunce în meciurile grele din Premier League. Tehnicianul "diavolilor" a analizat această variantă, dar i s-a părut mai indicat ca fotbalistul să rămână în curtea clubului, unde el îl poate monitoriza atent. Ole va vorbi constant cu Amad pentru a-l pregăti de debut şi acesta va învăţa filosofia clubului şi va şti cu exactitate ce trebuie să facă în momentul când va debuta pentru echipa mare.

Cine este Amad Diallo, jucătorul transferat de Manchester United

Născut la Abidjan, în Coasta de Fildeș, Amad Traore și-a schimbat numele în Diallo în ziua care a împlinit 18 ani. Crescut de Atalanta, atacantul ivorian a impresionat la toate categoriile de vârstă. Ajuns la 15 ani în Italia, Amad a demolat apărările din campionatele din juniori în tricoul Atalantei.
Manchester United a negociat de un an transferul puștiului care deține recordul de precocitate în Serie A.
La echipa a doua a lui Manchester United, Diallo îl va întâlni pe Facundo Pellistri, un alt puști foarte talentat, adus de la Penarol.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40