Sport.es și Sky Sports anunțau ieri că Manchester City ar fi abandonat pista Messi, ca urmare a faptului că sacrificiul financiar ar fi prea mare pentru un fotbalist la apusul carierei. Nimic mai fals susţine azi Sportsmail, care vorbeşte de planul pe 10 ani pe care City îl are pentru Lionel Messi. Imaginea sud-americanului va vinde incredibil şi după ce acesta nu va mai juca fotbal. Leo va fi folosit drept ambasador în ţările unde consorţiul care îi are pe "cetăţeni" în portofoliu are interese financiare.
Grupul care deţine Manchester City - City Football Group - are formaţii în China, India, Japonia şi Australia. După ce va fi un ambasador ca fotbalist, pe finalul carierei, la New York City, argentinianul ar urma să fie folosit ca imagine, cu precădere în zona Asiei. Salariul pe care sud-americanul îl va primi de la City Football Group va fi consistent şi după retragere, anticipându-se că fenomenul "Messi" va duce la o creştere a interesului fără precedent în campionatele din China şi Japonia, marile ţinte pentru consorţiu. Fotbalistul ar avea astfel ocazia să câştige cu mult mai mult decât contractul iniţial, lucru care se pare că îl încântă.

Oferta lui City pentru Messi

Cupa Mondială FIFA
Messi a făcut o nouă predicție după ce s-a calificat în sferturi! Echipele care l-au impresionat
ACUM 11 ORE
"Cetățenii" vor să fie siguri că îl pot aduce în vară încă din ianuarie, când sud-americanul intră în ultimele 6 luni de contract cu Barcelona. Decarul catalanilor a amânat să dea un răspuns, preferând să aștepte alegerile pentru președinția clubului blaugrana, care vor avea loc în primăvară. Victor Font e mare favorit să devină numărul 1 de pe Camp Nou, iar acesta a promis că îl va aduce la cârma echipei pe bunul prieten al lui Messi, Xavi.
The Telegraph anunţa acum în urmă cu o lună că "cetăţenii" au pregătit în cel mai mic detaliu oferta pentru Messi. Aceasta trebuie să se întindă pe 5 ani, până în iunie 2025, iar Messi nu va evolua doar pentru trupa lui Guardiola. Din sezonul 2023-2024, când sud-americanul va fi ajuns deja la 36 de ani, el ar urma să ia drumul Major League Soccer, unde să îmbrace tricoul lui New York City, formație deținută de patronii clubului englez.
Pentru a respecta fair-play-ul financiar, trupa lui Guardiola nu îi poate oferi lui Messi mai mult de 100 de milioane de euro/an, salariu brut. Ar fi fost o ofertă sub ceea ce câștigă la Barcelona, care îl plătește cu peste 80 de milioane de euro/sezon, net. Ca atare, avocații britanicilor au găsit o găselniță inteligentă: Messi trebuie să primească o primă de 250 de milioane de euro, dar abia după ce va fi ajuns la New York City. Astfel, suma câștigată în următorii 5 ani ar fi fost mult mai mare decât ce primește în prezent de la Barcelona.
Dar, dacă informaţiile lui Sportsmail sunt corecte, Messi nu va câştiga de pe urma City Football Group doar ca fotbalist, 5 ani după retragere urmând să aibă rolul de ambasador, urmând a fi plătit regeşte. Sursa citată nu menţionează, totuşi, despre ce sumă ar fi vorba pentru sud-american în noul rol pregătit de consorţiul care deţine City.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
FIFA face schimbări în formatul Cupei Mondiale din 2026! Anunțul lui Arsene Wenger
ACUM 16 ORE
Cupa Mondială FIFA
Leo Messi, uimit de eliminarea unei favorite la CM din Qatar. "Au mulţi jucători de top"
ACUM 16 ORE