Chiar dacă meciurile se vor relua la începutul verii, acestea se vor disputa, cel mai probabil, fără spectatori, pentru a fi evitat orice risc reprezentat de Covid-19. Vestea respectivă a avut un impact uriaș asupra unor suporteri englezi, a căror viață s-a desfășurat în jurul echipei favorite, în tribunele de acasă sau din deplasare.
Gary Edward (64 ani) și Dave Burnley (66 ani) sunt doi dintre fanii care nu pot trăi fără să-și vadă clubul într-un meci de duminică, luni, miercuri sau în oricare altă zi. Indiferent de oră, vreme și condiții, cei coi au fost nelipsiți de la partidele echipelor favortie. Gary este fan Leeds și n-ar ratat niciun meci începând cu anul 1968. Asta dacă nu se pune la socoteală un amical disputat de actualul lider din Championship la Toronto, în anul 1981.
Așadar, Gary s-a aflat pe stadion la toate meciurile din ultimii 52 de ani din istoria lui Leeds, atât în cupele europene, cât și în momentele dificile, din ligile inferioare.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
"Nu mi-a venit să cred că n-am ajuns la meciul din Toronto (n.r. - în 1981). Țin minte că jucam cu Real Madrid în Spania și urma să iau avionul de acolo direct spre Toronto. Totuși, din cauza unor probleme pe aeroportul din Malaga nu am mai putut să ajung acolo.", a povestit Gary, pentru The Athletic.

"Nu mă interesează liga, ci prietenia din tribune"

De-a lungul timpului, suporterul lui Leeds a mai întâmpinat probleme cu accesul pe stadioane, însă de fiecare dată le-a trecut cu brio:
"În anii '80, fanii echipei oaspete aveau interdicție la meciurile de pe terenul lui Luton, dar noi (n.r. - suporterii lui Leeds) tot am găsit o soluție să intrăm. La fel, în 1985 n-am avut voie să mergem în deplasările cu Carlisle și Wimbledon din cauza unor incidente petrecute pe stadionul lui Milwall, cu câteva săptămâni înainte. În cele din urmă, ne-au lăsat să intrăm și am stat într-un colț al stadionului. Myanmar, Australia și Rusia au fost alte destinații pe care le-am bifat de-a lungul timpului petrecut alături de Leeds.", a continuat Gary.
Ca în viața oricărei echipe, există și momente mai puțin bune. Pentru Leeds, unele dintre acestea sunt strâns legate de cele 3 sezoane petrecute în League One:
"M-am simțit bine și în League One. Mergeam pe diferite stadioane din țară, în serile de vineri. Am fost în locuri precum Yeovil, eram alături de echipă în fiecare sfârșit de săptămână. Sincer, nu mă interesează foarte mult liga în care evoluăm. Pentru mine contează mai mult jocul băieților din teren și prieteniile din tribune.", a încheiat Gary.

"În fiecare zi sunam la stadion"

Gary Edward nu este singurul exemplu de suporter cu un album uriaș de amintiri alături de echipa sa favorită. Un altul este Dave Burnley, al cărui club preferat, așa cum se vede chiar din numele său, este Burnley. Dave și-a schimbat numele în 1976, reprezentând un alt gest prin care și-a declarat dragostea pentru formația care astăzi evoluează în Premier League. Dave are în "palmares" sute de meciuri în care a susținut-o pe Burnley din tribune. 10 aprilie 1974 este data la care Dave a ratat ultimul meci al lui Burnley.
"Jacheta mea de stadion are 52 de ani, tricoul are vreo 46, iar blugii 32. Le-am tot peticit de-a lungul anilor, ca să le pot purta în continuare la meciuri. Le-am purtat pentru prima oară în 1974. Se întâmpla imediat după acel meci la care am lipsit pentru ultima oară. Să vă povestesc de ce am ratat meciul. Iarna de la începutul anului 1974 a fost uan dintre cele mai reci pe care le-am trăit. În același timp, avea loc și greva minerilor. Pentru a economisi electricitatea necesară pornirii reflectoarelor, organizatorii au programat după-amiaza meciurile din timpul săptămânii (n.r. - desfășurate, în general, seara).
Urma să jucăm pe terenul lui Newcastle în decembrie 1973, dar duelul a fost amânat de 6 ori. Știam că până la urmă îl vor anunța într-un timp foarte scurt, așa că în fiecare zi am sunat la baza lui Burnley ca să văd ce se întâmplă. De fiecare dată primeam același răspuns: 'Nu s-a stabilit data'. Până pe 10 aprilie, când au anunțat că meciul se va disputa în acea după-amiază. Au hotărât ora prea târziu și nu am mai avut timp să ajung la stadion. A fost primul și ultimul meci la care am lipsit. De 46 de ani sunt prezent la toate partidele.", a povestit Dave, pentru The Athletic.

"Voi fi pregătit cu frânghie și crampoane"

Suporterul de 66 de ani n-a primit foarte bine vestea că ar putea să rateze restul meciurilor din acest sezon. Mai mult, Dave spune că va găsi o cale să intre pe stadion, chiar dacă va fi nevoit să recurgă la soluții extreme, cum ar fi cățărarea în tribună:
"Credeți că nu voi merge la meciuri? Voi fi pregătit cu crampoane (n.r. - pentru alpinism) și o frânghie dacă vor anunța că partidele se vor disputa fără spectatori. Înțeleg ideea distanțării sociale, dar consider că ar putea lăsa câțiva suporteri în tribune. Dacă nu, va trebui să găsesc o soluție. Așa cum am găsit în 1987, în deplasare cu Torquay. La acel meci, suporterii din Burnley aveau interdicție, dar eu tot am reușit să intru. M-am dus la casa de bilete și le-am spus că 'eu și colegii mei eram managerii unui restaurant din Exeter și că auzisem că Torquay urma să aibă meci'.Am primit fără probleme biletele.
La fel, în 2003 am întâmpinat probleme la meciul de pe terenul lui Milwall. Paznicii îi lăsau să intre doar pe cei care cumpăraseră bilete la meciurile anterioare ale lui Milwall, de pe teren propriu. Așa că, cu câteva săptămâni înainte am fost la Londra ca să îi văd jucând împotriva lui Reading. Apoi, la meciul cu Leeds, le-am prezentat biletul respectiv și am putut să intru. Vremurile disperate cer măsuri disperate. Am întâmpinat o mulțime de astfel de momente. Într-adevăr, niciuna nu s-a ridicat celei actuale (n.r. - generate de pandemie), dar după 46 de ani fără să ratez vreun meci, nu mă voi da bătut prea ușor.", a încheiat Dave.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24