articol de Alex Ivan
Patronul italian al celor de la Leeds a făcut publice câteva dintre planurile sale pentru echipa de pe Elland Road. Andrea Radrizzani a dezvăluit că urmărește modelul de patronat ce vizează mai multe cluburi aflate sub aceeași aripă, cum este cel implementat de City Football Group, cei care dețin Manchester City.
Italianul în vârstă de 46 de ani a cumpărat jumătate din acțiuni la Leeds United în iarna lui 2017 de la conaționalul său, Massimo Cellino. În vara imediat următoare, Radrizzani a devenit acționar majoritar al clubului aflat atunci în Championiship.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Actualul patron a fost martorul unor schimbări radicale petrecute pe Elland Road de la venirea sa, echipa reușind la capătul stagiunii precedente să promoveze în Premier League, sub comanda lui Marcelo Bielsa.
“Albii” au revenit după 16 ani la statutul de club de elită, în urma unei perioade turbulente atât pe gazon, cât și în afara lui. În anul 2018, Andrea Radrizzani a acceptat colaborarea cu investitorii americani de la San Francisco 49ers, care dețin 10% din acțiunile clubului. Italianul a declarat însă că americanii doresc să mărească acest procent după ce Leeds a reușit revenirea în Premier League.
“Avem nevoie de încă 2 sau 3 sezoane disputate în Premier League iar apoi Leeds se va apropia de statutul cluburilor din top 6 sau chiar mai mult.”, a spus Radrizzani.

Andrea Radrizzani este impresionat de modelul celor de la Leicester

Italianul a dezvăluit că exemplul său în fotbal îl reprezintă clubul de pe King Power Stadium, a cărui conducere o apreciază foarte mult.
“Modelul lor este ceea ce vreau să implementez și eu la Leeds, dar, cu tot respectul pentru ei, clubul nostru este un brand internațional mult mai mare decât Leicester”, a menționat Radrizzani.

Italianul are în vedere să devină acționar și la alte cluburi

Radrizzani a spus că explorează posibilitatea de a avea mai multe cluburi pe care să le controleze, similar cu ceea ce fac cei de la Red Bull sau City Football Group – patronii celor de la Manchester City.
“Este o latură pe care încă o explorez, deja sunt în contact cu câteva cluburi însă n-am luat o decizie finală. Încă îmi evaluez opțiunile dar cert este că planul pe care intenționez să-l pun în aplicare este diferit de restul modelelor de acest tip. Doresc să mă axez doar pe 2 sau 3 țări din Europa, să creez un grup mai unificat pentru ca echipele respective să fie la un nivel similar al performanțelor. Cei de la Red Bull sau City Football Group au în vizor echipe de pe diferite continente.”, a declarat acesta.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/11/03/2927919.jpg
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24