articol scris de Alex Ivan
Giroud speră la o convocare din partea lui Didier Deschamps pentru Euro 2020, iar pentru acest lucru are nevoie de mai multe minute în teren. Selecționerul Les Bleus a declarat că vârful lui Chelsea este in pericol să-și piardă locul în naționala Franței dacă situația sa de la club nu se remediază. Olivier Giroud a afirmat săptămâna trecută într-un interviu pentru Telefoot că își dorește să părăsească Stamford Bridge, fiind nemulțumit de faptul că a fost folosit în prea puține partide.
S-a speculat foarte mult despre posibilitatea ca Giroud să ajungă în ianuarie sub comanda lui Antonio Conte, la Inter. Deocamdată, nu a fost făcut vreun demers oficial în acest sens, iar Lampard era așteptat să clarifice viitorul atacantului său, care speră la un nou trofeu alături de Les Bleus.
Cupa Mondială FIFA
Franța pare blestemată la acest Mondial! Un titular s-a accidentat și ratează restul turneului
23/11/2022 LA 07:32

Lampard afirmă că Giroud încă o poate ajuta pe Chelsea

Într-o conferință de presă programată înaintea duelului cu Rennes din Champions League, Lampard a vorbit despre programul infernal al echipei sale și a menționat în acest context numele lui Olivier Giroud. Managerul londonezilor afirmă că francezul a fost folosit în multe partide sezonul trecut și că este un jucător important pentru "albașțri".
"Giroud face parte din planurile mele pentru echipă. A fost un membru important al grupului nostru sezonul trecut și cred că a evoluat în multe partide stagiunea precedentă. În perioada petrecuta la Chelsea, Giroud a bifat destule partide și a fost un jucător important. Este un membru însemnat al echipei noastre și îmi doresc să rămână alături de noi. Nu-l vom opri din drum dacă va hotărî să plece, dar sper să își dorească să joace în continuare pentru Chelsea", a afirmat Frank Lampard.
Managerul englez a adăugat că Giroud poate fi determinant pentru Chelsea, în contextul programului aglomerat al lunii decembrie.
"M-am uitat peste programul nostru și este de-a dreptul brutal. Vom pregăti fiecare partidă în parte și vom ataca victoria. Pentru asta avem nevoie de un lot numeros. Acest lucru poate fi o oportunitate de a titulariza și jucătorii care au nevoie de mai multe minute, în locul celor care trebuie să fie odihniți. Sunt încrezător în echipa pe care o avem. Dacă uneori voi mai roti primul "11", o voi face pentru a ne menține la un nivel ridicat sau chiar să devenim mai buni", a completat Frank Lampard.

Giroud, încurajat să plece de la Chelsea

Michael Manuello, agentul atacantului francez, susține că jucătorul pe care îl reprezintă trebuie să părăsească Stamford Bridge pentru binele carierei sale. Acesta a afirmat: "Să descopere o nouă cultură poate fi ideal și ar putea reprezenta soluția pentru situația incertă în care se află".
Giroud a marcat opt goluri în 13 partide în finalul sezonului trecut, dar și-a trecut în cont doar 36 de minute în această stagiune de Premier League. Francezul a fost trimis pe banca de rezerve, iar în locul lui au fost preferați Tammy Abraham și Timo Werner. Singura sa titularizare a venit în duelul cu Tottenham din EFL Cup, pierdut de Chealsea la penalty-uri.
Printre posibilele destinații pentru Olivier Giroud se numără și echipa înființată de David Beckham, Inter Miami.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Cupa Mondială FIFA
Primele declarații din partea francezilor după succesul cu Australia la primul meci de la CM Qatar
22/11/2022 LA 21:55
Cupa Mondială FIFA
Deschamps a decis cine îi ia locul lui Benzema în echipa de start a Franței la Cupa Mondială
21/11/2022 LA 09:56