PLUSURI

Aston Villa. Echipa lui Dean Smith are un sezon extraordinar și a fost clar echipa mai bună în duelul cu Arsenal de pe Villa Park. Ollie Watkins a ajuns la 10 goluri marcate în 21 de partide în acest sezon iar Jack Grealish rămâne unul dintre cei mai buni jucători din Premier League. Villa rămâne pe locul 9 însă are cu două meciuri mai puțin jucate față de majoritatea echipelor.
Newcastle. Echipa lui Steve Bruce i-a predat o lecție lui Southampton. Cine spune că trebuie să primești nouă goluri atunci când rămâi în 10 oameni? Newcastle s-a apărat eroic în fața asaltului sfinților și a demonstrat că atitudinea e acolo, trebuie doar să mai ai și forța ofensivă necesară pentru a câștiga meciurile. Vestea proastă este accidentarea lui Schar, care se pare că va fi una de lungă durată.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Everton. Echipa lui Carlo Ancelotti nu a făcut cel mai bun meci pe Old Trafford, dar a știut să profite de ocaziile pe care le-a avut și să lupte până în ultima echipă. Aceia sunt jucători care luptă pentru antrenorul lor.
Harry Kane. Ecuația e simplă la Spurs. Joacă Kane? Atunci ne putem aștepta ca și Tottenham să joace puțin fotbal măcar. Nu joacă Kane? Atunci cel mai probabil e cazul să dăm pe alt canal pentru că Mourinho abandonează orice speranță ofensivă. Kane a revenit cu WBA și Tottenahm a revenit la victorii. Pentru o echipă de un asemenea calibru, această dependență este extrem de periculoasă.
Manchester City. Pep Guardiola se adaptează constant, ceea ce este întotdeauna semnul unui mare antrenor. Spaniolul a creat o altă City în acest sezon, una mai pragmatică, una eficientă și cel mai probabil una campioană. City a fost echipa mai bună pe Anfield și per total pare că merită titlul în acest sezon.

MINUSURI

Arsenal. Dacă înfrângerea de la Wolves poate fi catalogată drept un accident declanșat de două cartonașe roșii, cea de la Villa este cu totul altă poveste. Este o poveste în care Lacazette a înțeles cumva că trebuie să joace mijlocaș, nu atacant, pentru că francezul nu a fost mai niciodată prezent în careul advers. Saka a fost excelent ca de obicei, dar mai ai nevoie să ai și cui să pasezi chiar în fața porții iar francezul a fost absent total. La fel ca restul liniei ofensive a tunarilor, care a dat dovadă de o apatie totală la Birmingham.
Mike Dean. Este regretabil că a primit amenințări cu moartea, însă cartonașul roșu acordat de Mike Dean lui Soucek, care a fost și anulat ulterior de altfel, este probabil cel mai șocant cartonaș primit vreodată. Soucek îl lovește evident din greșeală cu cotul pe Mitrovic, care încearcă și el să îi explice lui Dean că nu e cazul de vreo sancțiune. Degeaba însă - Dean s-a hotărât că cehul trebuie eliminat după ce a văzut în jur de 35 de reluări.
David de Gea. Două greșeli care au costat-o pe Manchester United două puncte. Spaniolul este departe de forma care l-a făcut să fie considerat unul dintre cei mai buni portari din lume acum câțiva ani și poate că acum este momentul potrivit ca Dean Henderson să primească o oportunitate pe care o și merită de altfel.
Alisson. Două greșeli care au dus la două goluri primite, care au adus la o înfrângere în derby-ul cu City, care au dus la a treia înfrângere consecutivă pe Anfield, care a dus la comparații cu Karius... aș putea continua, dar este destul de clar tabloul. Alisson este un portar valoros și este foarte important să primească susținerea colegilor și a lui Klopp după acest meci dificil.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt prezentate de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52