PLUSURI

John Stones & Ruben Dias. A 20-a victorie consecutivă pentru Manchester City nu ar fi putut să vină fără cel mai bun cuplu de fundași centrali din Premier League la ora actuală. Numai că Stones și Dias nu sunt buni doar pe faza defensivă - ambii au marcat golurile care au adus trei puncte extrem de importanet pentru echipa lui Guardiola în meciul cu West Ham, fiind astfe, probabil, cei mai importanți jucători ai cetățenilor.
Defensiva lui Manchester City. Este adevărat - în meciul cu West Ham City a primit golul cu numărul 16 al acestui sezon, astfel că recordul implauzibil de doar 15 goluri primite într-un întreg sezon reușit de Jose Mourinho cu Chelsea în 2004/2005 rămâne în picioare. Dar să punem pauză puțin. Doar 16 goluri primite în 26 de meciuri jucate. Spre deosebire de alte sezoane, defensiva va fi cea care va aduce al treilea titlu pentru Guardiola pe Etihad.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
West Ham. Da, echipa lui David Moyes a pierdut, însă a pus probleme serioase lui Manchester City, cea mai bună echipă din Anglia la ora actuală, poate și din Europa. Moeys și ai săi au avut ocaziile mai mari, după cum o demonstrează și xG-ul, astfel că trebuie să fie lăudați pentru un meci excelent.
Nicolas Pepe și Willian. Probabil printre cele mai criticate transferuri din ultimii ani de la Arsenal au făcut cel mai bun meci al lor în victoria de la Leicester. Willian și Pepe au fost constant implicați în atacurile tunarilor și au pus constant probleme defensivei adverse. Arteta va dori astfel de meciuri în mod constant pentru a justifica salariile celor doi.
Gareth Bale. Mai bun ca niciodată. Mai fericit ca niciodată. A fost abudență de astfel de titluri. Poate corecte, poate nu, dar realitatea este că galezul a reușit o dublă și o pasă de gol și a părut să se bucure de fiecare minut petrecut pe teren în victoria cu 4-0 în fața celor de la Burnley. Mai poate Mourinho să nu îl titularizeze?

MINUSURI

Brighton. Constant, Brighton este echipa care joacă mai ofensiv. Echipa care are posesia. Echipa cu ocaziile mai mari. Echipa cu xG-ul mai bun. Pe scurt, mereu echipa care joacă mai bine, care caută mereu victoria. Numai că victoria nu prea vine. Iar astfel Brighton se află mult mai aproape de retrogradare decât ar vrea Graham Potter după o înfrângere nemeritată dar nesurprinzătoare în fața celor de la West Brom.
Leeds. Echipa lui Marcelo Bielsa este departe de a fi constantă în acest sezon și deși mulți considerau că Leeds se va lupta la locurile pentru cupe europene, echipa de pe Elland Road nu a reușit să ia niciun punct de la Aston Villa, o echipă venită fără cel mai important jucător al său, Jack Grealish.
Fulham. Echipa lui Scott Parker nu a putut marca la Crystal Palace și a ratat o ocazie uriașă de a se apropia la doar un punct de Newcastle. Campionatul se apropie de final și astfel de momente nu trebuie irosite.
Burnley. ”Nowhere near enough”, spunea Sean Dyche după egalul cu WBA. Ei bine, aceeași frază ar fi prea politicoasă pentru cum a jucat Burnley la Tottenham. Oaspeții au oferit mult prea mult spațiu adversarilor, lucru total necaracteristi. Nu au avut ritm, nu au fost compacți, nu au avut determinarea necesară și au oferit culoare constant pentru ofensiva celor de la Spurs.
Manchester United. Diavolii pur și simplu nu pot marca împotriva echipelor din Top 6. Nu pot, nu vor, oricare ar fi, un tipar devine destul de clar. Oricând înfruntă o echipă mare, Ole Gunnar Solskjaer refuză cu desăvârșire jocul și se mulțumește cu un egal. Ne aduce aminte de cineva? ”If I speak, I am in trouble”.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52