PLUSURI

Pep Guardiola. Meciurile lui Manchester City încep să devină mai degrabă o întrebare genul ”cu ce formație va mai câștiga de această dată Guardiola?”. Pentru partida de la Fulham, a fost vorba de o așezare tactică cu trei fundași și cu un cuplu de atacanți format din Sergio Aguero și Gabriel Jesus. E adevărat, prima repriză nu a impresionat pe nimeni, dar în a doua parte City a profitat fără probleme de vulnerabilitățile din defensiva lui Fulham și s-a impus în cele din urmă fără probleme. Trei fundași, doi atacanți, niciun atacant... nimic nu pare să conteze, drumul spre titlu continuă în linie dreaptă.

VIDEO | Golul din rabona al lui Erik Lamela, cea mai frumoasă reușită a anului 2021!

Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Erik Lamela. Sigur că un jucător care este eliminat ar putea intra lejer la parea negativă a acestui articol, însă golul cu adevărat magistral marcat de Lamela nu are cum să nu fie prioritar. Unul dintre cele mai frumoase goluri văzute vreodată pe un teren de fotbal. Mai ales prin faptul că a fost o rabona care a trimis mingea pe jos, Lamela înțepând balonul parcă în stilul lui Judd Trump pe masa de snooker.
Emile Smith Rowe. Tânărul englez este, alături de Buyako Saka, cel mai important jucător al tunarilor în această a doua parte a campionatului iar acest lucru s-a văzut în meciul cu Tottenham. S-a văzut mai ales după ce a ieșit de pe teren. Creativitatea tunarilor a dispărut odată cu ieșirea lui ESR iar acest lucru spune multe, mai ales că el a început să joace recent pe banda stângă, pentru a-l acomoda pe Martin Odegaard.
Kante. În ceea ce nu a fost neapărat cel mai strălucit meci al lui Chelsea din acest sezon și într-o partidă în care Kai Havertz a dezamăgit și Tuchel a surprins prin alegerea de a nu trimite niciun atacant pur sânge pe teren, Kante a dominat mijlocul și a asigurat protecția necesară defensivei albaștrilor pentru ca Chelsea să nu se trezească cu vreo surpriză neplăcută.
Liverpool. Mai mult pentru efort decât pentru execuție. Într-o partidă ștearsă, marcată de accidentarea teribilă a lui Rui Patricio, Liverpool a obținut trei puncte esențiale, atât pentru lupta pentru locurile de Champions League, dar mai ales pentru moral. O victorie la Wolves nu este niciodată ușoară.

MINUSURI

Jose Mourinho. Este greu de înțeles cum o echipa cu potențialul ofensiv al lui Tottenham poate să stea atât de retrasă în condițiile în care defensiva a fost constant punctul slab în acest sezon. Spurs nu poate să protejze un avantaj iar Mourinho se încăpățânează să nu înțeleagă asta și distruge astfel orice șansă ar avea echipa asta la un loc de Top 4. Portughezul a făcut mai mult rău decât bine de când a ajuns în nordul Londrei și doar a demonstrat încă o dată că vremea sa a apus.
Regula offside-ului. Dacă arbitrul nu ar fi așteptat ca faza să se termine și ar fi ridicat fanionul din timp pentru offside, nu am fi avut parte de accidentarea gravă a lui Rui Patricio. Sau a lui VIrgil van Dijk din meciul cu Everton de la începutul sezonului. Se observă deja un tipar aici și poate e timpul ca autoritățile fotbalistice să ia măsuri.
West Ham. Faptul că lumea se aștepta la mai multe de la echipa lui David Moyes pe Old Trafford demonstrează doar cât de departe a ajuns echipa din vestul Londrei.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52